Macronov miljenik bio je hit SP-a u Kataru. Sad će to naplatiti transferom života

Foto: EPA

Barcelona se okrenula dovođenju marokanskog veznjaka Sofyana Amrabata (26). Radi se o veznjaku Maroka koji je oduševio na Svjetskom prvenstvu. Bio je jedan od hit igrača turnira, a veliki transfer mu se najavljivao još debelo prije nego što je Maroko završio svoj nastup u Kataru porazom od Hrvatske.

Španjolski novinar Gerard Romero tvrdi da će Katalonci danas raditi na tom transferu s Fiorentinom, a trebalo bi doći do posudbe do kraja sezone. Barcelona inzistira da u ugovoru ne bude obavezna klauzula otkupa. Prema Transfermarktu, ovaj igrač vrijedi 25 milijuna eura pa je za očekivati da će Barcelona u ugovoru imati klauzulu prema kojoj ga ima pravo, ali ne i obavezu, otkupiti za iznos sličan toj procjeni.

Macron ga obožava

Podsjetimo, nakon što je Maroko poražen od Francuske 2:0 u polufinalu SP-a, nogometaše te reprezentacije je u svlačionici posjetio predsjednik Francuske Emmanuel Macron. Nakon što je pozdravio nekoliko ljudi, Macron je prišao baš Amrabatu i zagrlio ga uz poruku da je najbolji veznjak na SP-u.

Treba istaknuti i da je Amrabat dugo bio na meti Liverpoola, ali taj posao se na kraju nije realizirao. Sada se čini da će ipak dočekati najveći transfer života, ali ne u Englesku, već u Španjolsku. Osim ako se Liverpool ponovno ne uključi u priču u zadnjim satima prijelaznog roka - onda je sve moguće.

Pročitajte više