HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA

MAĐARSKA - HRVATSKA 84:65 Blamaža Hrvatske na oproštaju od kvalifikacija za SP

Foto: FIBA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija u Szombathelyu je protiv Mađarske odigrala posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izgubili su 84:65, a rezultat ne govori dovoljno koliko su hrvatski košarkaši loše izgledali.

Jedino vodstvo hrvatski košarkaši imali su na početku utakmice kada je Toni Katić nakon okreta pogodio za početnu prednost od 2:0. Nakon toga Jarrod Jones zabio je tricu na suprotnoj strani i Mađarska je do kraja utakmice vodila.

Keller je nakon alley-oop zakucavanja donio prvu dvoznamenkastu prednost Mađarskoj 33:22, a Hrvatska do kraja utakmice nije uspjela ni ublažiti poraz i nijednom se nisu vratili na jednoznamenkastu razliku. Mađarska je nekoliko puta imala i vodstvo veće od 20 razlike.

Ništa danas nije išlo naše reprezentativce, ali najviše je problema bilo u obrani. Mađarska, ispodprosječna napadačka ekipa, do poluvremena je već ubacila 48 poena. 

Vojvoda natrpao hrvatski koš

Nerješiva enigma za hrvatsku obranu bio je iskusni strijelac David Vojvoda. On je najbolji igrač današnjeg susreta. Završio je s 21 poenom i 5 skokova. Toni Katić jedini je bio na razini u ekipi Hrvatske s 14 poena i 4 asistencije.

Hrvatsku tako vrlo vjerojatno nećemo gledati na velikim natjecanjima do Europskog prvenstva 2021. godine koje će također trebati osigurati preko kvalifikacija. Postoji mogućnost dobivanja pozivnice za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020., ali takve priče u ovim trenucima nisu ništa drugo nego glasine.

Mađarska - Hrvatska: 84:65

 

Četvrta četvrtina

Kraj. Pobjeda Mađarske 84:65. Hrvatska se na tužan način oprostila od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Jedan od rijetkih atraktivnih poteza nekog od igrača hrvatske reprezentacije. Katić je zabio šut pod prekršajem i pritom izvukao nesportsku osobnu pogrešku.

Mađari lagano održavaju visoku prednost. Hrvatska je nekoliko puta došla do -16, ali Keller tricom odgovara i vraća na 19 razlike.

Hrvatska posljednji period igre započinje još jednom lošom akcijom. Krušlin je izgubio novu loptu.

Treća četvrtina

Bilo je samo pitanje trenutka, ali Mađarska je sada, pred kraj treće četvrtine, pogođenom tricom došla na +21. Ipak, tricom Vukovića, Hrvatska je smanjila to vodstvo na -18. Hrvatski košarkaši jedva čekaju kraj ove utakmice.

Na drugoj strani hrvatski koš nastavlja trpati Vojvoda. Ponovno trica i ponovno +15 Mađarske. Vojvoda u sljedećem napadu priskače i zabija pored zbunjene hrvatske obrane za +17.

Drugo poluvrijeme počelo je promašajima na obje strane, a prve poene zabija Katić tricom nakon više od minutu i pol igre.

Druga četvrtina

Završilo je prvo poluvrijeme. O trudu i zalaganju hrvatske košarkaške reprezentacije u ovoj utakmici dovoljno govori činjenica da je Mađarska, ispodprosječna napadačka ekipa, zabila Hrvatskoj čak 48 poena u 20 minuta.

Nakon dugo vremena Hrvatska je vezala četiri poena zaredom, a da nije primila nijedan u obrani. Planinić polaže za -12 i tjera Mađarsku na time-out.

Još jedna trica i Mađari imaju novu najveću prednost od +14. Hrvatski košarkaši mislima su negdje drugdje. Ovo je tužno gledati.

Egzibicija Mađara. Vojvoda baca alley-oop iz velike udaljenosti koji zakucavanjem diže publiku u Szombathelyu na noge.

Nova trica Mađarske koja sada ima novu najveću prednost na utakmici od +11.

Prva četvrtina

Kraj prve četvrtine, Mađarska zasluženo vodi 24:16. David Vojvoda ima 10 poena i kažnjava svaki propust Hrvatske. Obrana je nepostojeća.

Četvrti zicer promašuje Hrvatska u prvoj četvrtini. Sada nije pogodio Vuković.

Još jedna trica Vojvode i Mađarska ima najvećih +8 na utakmici.

David Vojvoda za sada je nerješiva zagonetka za obranu Hrvatske, zabija iz daljine i u reketu i Mađarska ima 16:11. Darko Planinić potom zabija oba bacanja i smanjuje na -3.

Novi koševi Mađarske, a Hrvatska nastavlja s promašivanjem zicera iz prošle utakmice protiv Poljske. Sada je jedan promašio Hrvoje Perić.

Uzvraća odmah Jones na drugoj strani koji zabija prvu tricu ovog susreta, Bilan odmah vraća prednost Hrvatskoj.

Dobra prva obrana Hrvatske i sjajna individualna akcija Tonija Katića koji iz okreta zabija prve poene na utakmici.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više