Majer odlazi u iznenađujućem transferu? Igrao bi s dvojicom Hrvata

Foto: Profimedia

LOVRO MAJER (25) jako je blizu transfera u Eintracht Frankfurt, objavio je Gianluca Di Marzio. Iako se Majera cijeli ljetni prijelazni rok povezivalo s Wolfsburgom, čiji je trener Niko Kovač, talijanski insajder tvrdi da bi karijeru trebao nastaviti u drugom bundesligašu.

Podsjetimo, francuski mediji pisali su da je Majer sve bio dogovorio s Wolfsburgom, ali Rennes je odbio tri ponude njemačkog kluba, s time da je jedna iznosila 20 milijuna eura. Wolfsburg je za Majera htio dati i braniča Maxencea Lacroixa (23), koji na Transfermarktu vrijedi 17 milijuna eura, i tome dodati desetak milijuna eura, no posao nije dogovoren.

Transfermarkt: Majer vrijedi 20 milijuna eura

Di Marzio ne navodi koliku bi odštetu Eintracht trebao platiti Rennesu za hrvatskog reprezentativca, nego podsjeća kako se Majera stalno naziva nasljednikom Luke Modrića. Kada bi potpisao za Eintracht, Majer bi postao suigrač dvojice hrvatskih nogometaša - Kristijana Jakića, s kojim je igrao u Dinamu, te Hrvoja Smolčića.

Majer je u Rennes stigao u ljeto 2021. u transferu iz Dinama vrijednom 12 milijuna eura i ima ugovor do kraja sezone 2026./27. U prvim mjesecima igrao je fantastično i prema L'Equipe završio u momčadi sezone. No druga je bila znatno slabija.

Tvrdilo se da ga Rennes želi prodati, ali se potom objavilo kako ga trener Bruno Genesio ne planira pustiti. Za francuski klub odigrao je 78 utakmica uz učinak od devet golova i 16 asistencija. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Pročitajte više