Majer postaje najskuplji Hrvat u povijesti? Sve se ozbiljnije priča o transferu

Foto: Profimedia

RENNES je prije nešto manje od tjedan dana u 19. kolu francuskog prvenstva pobijedio PSG 1:0 golom kapetana Hamarija Traorea, a igračem utakmice proglašen je hrvatski reprezentativac Lovro Majer (25), koji je igrao do 89. minute. Taj je meč PSG-u potvrdio Majerove kvalitete i sada francuski RMC piše kako bi Rennesov veznjak uskoro mogao završiti u redovima francuskog prvaka.

Naime, Francuzi pišu da se Majerov menadžer sastao s Luisom Camposom, sportskim direktorom PSG-a. Portugalac Campos je najodgovorniji za slaganje PSG-ove momčadi i transfere, a trener Christophe Galtier nije do kraja zadovoljan učinkom sadašnjih veznjaka. 

Francuzi pišu i o dva engleska kluba

O Majeru je posljednjih dana pisao i francuski sportski portal Jeunes Footeux koji tvrdi da ga prate skauti Manchester Uniteda i Tottenhama. "Trener Bruno Genesio ga još uvijek ne vidi kao nepobitnog člana prvog sastava", pisao je francuski portal i dodaje: 

"Rennesov strateg očekuje od Majera da se nametne kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Europi. Manchester United i Tottenham to razumiju. U engleskim klubovima uvjereni su da je Majer dostojan nasljednik Luke Modrića i zato su poslali svoje skaute."

Španjolci tvrde da je izvješena i cijena

Nakon Francuza javili su se i Španjolci pa tako El Nacional tvrdi da su za Majera zainteresirani Real i Atletico Madrid, ali i da je Rennes odlučio kako je odšteta ispod koje neće pričati sa zainteresiranim klubovima 56 milijuna eura.

Ove napise katalonskog medija potvrdio je i turski novinar Ekrem Konur, poznati stručnjak za transfere. Kad bi se Majer prodao za taj iznos, postao bi najskuplji hrvatski igrač u povijesti. Rekord zasad drži Mateo Kovačić koji je plaćen 45 milijuna eura kad je Real zamijenio Chelseajem.

Podsjetimo, Majer je u Rennes stigao prošle godine u transferu vrijednom 12 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama. Vrlo brzo prometnuo se u bitnog igrača francuske momčadi, za koju je skupio 58 utakmica. Postigao je u njima osam i namjestio 12 golova, a s reprezentacijom Hrvatske osvojio je brončanu medalju na Mundijalu u Kataru.

Pročitajte više