Kvalifikacije za Euro

Majer: Po ljepoti će mi gol Grcima sigurno ostati jedan od dražih

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

LOVRO Majer je zabijao u tri od četiri utakmice mlade reprezentacije od povratka na travnjak nakon pauze zbog koronavirusa. Jedan je postigao Grčkoj u Varaždinu, zatim je načeo San Marino, a onda riješio današnju utakmicu protiv Grka u Ateni za minimalnu pobjedu (0:1).

"Sretan sam zbog pobjede i gola. Ovo nam je bila jako važna pobjeda s obzirom na situaciju na tablici. Cijela momčad je zadovoljna, napravili smo ono po što smo došli, a to je osvajanje tri boda", rekao je Majer koji je gol postigao prsima nakon prizemnog ubačaja Šutala.

Naporan rad i strpljenje kod Majera dolaze na naplatu

"Po ljepoti će mi ovaj gol sigurno ostati jedan od dražih jer je bio dosta specifičan. Nisam ga još pogledao, ali mislim da je drukčiji od drugih. Bio je i jako bitan i najvažnije je da smo mi zbog njega osvojili tri boda."

Majer u klubu i reprezentaciji ove sezone pruža odlične igre.

"Nema neke prevelike tajne. U posljednje dvije ili tri godine na naplatu dolazi naporan rad kao i strpljenje jer sam uvijek znao koliko vrijedim. Sretan sam što najbolje od sebe pokazujem iz utakmice u utakmicu. Veselim se svakoj novoj utakmici i vjerujem da u svakoj mogu biti još bolji", priznao je nogometaš Dinama koji je komentirao nagli preporod reprezentacije nakon pauze zbog koronavirusa i učinak od tri pobjede i jednog remija.

U dvije sljedeće utakmice Hrvatska traži pobjede za plasman na Euro

"Izgledamo kompaktno i to pokazujemo na terenu, ne samo rezultatima već i igrom. To dolazi jedno s drugim. Imamo kvalitetu, ali nam je trebalo vremena da se posložimo. Loše smo i startali, neki igrači možda nisu igrali na pozicijama na kojima su trebali i sad smo se skupili. Dobri smo prijatelji prije svega i zbog toga smo se digli iz situacije koja nije bila najbajnija na početku", rekao je Majer i zaključio očekivanjima od posljednje dvije utakmice protiv Škotske i Litve.

"Ovisimo sami o sebi. U prošlom kolu smo imali sreće s nekim rezultatima, ali imamo još dvije utakmice u kojima tražimo pobjedu i idemo se kvalificirati na Euro. Živimo za to."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više