Majstor se vraća u Formulu: Schumacher umjesto Masse u bolidu Ferrarija!

MICHAEL SCHUMACHER se vraća u Formulu 1! Sedmerostruki svjetski prvak će u momčadi Ferrarija zamijeniti Felipea Massu koji je nastradao na VN Mađarske. Informacija je potvrđena iz Ferrarijeva tabora.

"Iako je istina da je Formula 1 poglavlje života koje sam odavno zatvorio, također je istina da iz razloga lojalnosti spram moje momčadi nemam pravo ignorirati ovu nesretnu sitruaciju", poručio je Nijemac u svojoj izjavi pojasnivši:

"Najbitnija je vijest da je Felipeu dobro. Želim mu sve najbolje. Danas sam se susreo s Lucom di Montezemolom i Stefanom Domenicalijem. Porazgovarali smo i zajednički odlučili da je najbolje da osobno zamijenim Felipea. Obzirom da sam uvijek bio borac, radujem se i ovome novom izazovu."

Prvi čovjek Ferrarija Luca di Montezemolo otputovao je u srijedu ponovno u Budimpeštu osobno izvijestiti 28-godišnjeg Brazilca o odluci vodstva momčadi. Nakon toga Ferrari će službeno imenovati Schumachera kao svog vozača do kraja sezone.

Povratak Michaela Schumachera u bolid Formule 1 najveći je u povijesti kad je Formula 1 u pitanju i uopće jedan od najvećih u povijesti sporta.

Posljednju je utrku odvozio u Ferrarijevu bolidu na brazilskom Interlagosu 22. listopada 2006. godine. Te je godine po drugi put uzastopno izgubio titulu od Renaultova Španjolca Fernanda Alonsa.

Pročitajte više