HRVATSKI NOGOMETAŠI

Majstorija senzacionalnog Hrvata protiv Benfice. Pogledajte što je napravio

Screenshot: Twitter

PETAR MUSA (23), napadač praške Slavije na posudbi u Boavisti, nastavio je čudesni niz u Portugalu. Uradio je to protiv tamošnjeg, ali i svjetskog velikana Benfice. Ionako sjajnu priču još boljom čini što upravo taj klub želi napadača koji je počeo u NK Zagrebu.

Dijete Kranjčevićeve poslalo slavnog Argentinca po ćevape

Sve do 74. minute utakmice 23. kola je Benfica, koja se bori za naslov, vodila 2:0 kod Boaviste, koja se bori za opstanak. I onda je Musa velemajstorskim potezom počeo veliki povratak domaćina. Primio je loptu u desnom kutu kaznenog prostora, a čuvao ga je Nicolas Otamendi. 

Međutim, mladić koji je igrao u Kranjčevićevoj i Zaprešiću fenomenalno se oslobodio 11 godina starijeg slavnog braniča s 88 nastupa za Argentinu, koji je na transferima u Porto, Valenciju, Manchester City i Benficu okrenuo 75 milijuna eura.

Musa je petom u prazno poslao Otamendija, ali i još par suparnika te ujedno tim potezom efektno otvorio prolaz prema golu suigraču iz napada Gustavu Saueru. On je ovako sjajno poslužen precizno pucao iz prve i pogodio za 1:2. Šest minuta kasnije Boavista je nadoknadila veliki minus još jednim lijepim golom, loptom u rašlje Gaiusa Makoute. 

Musa je čudesnu seriju produljio na pet utakmica

Petar Musa je krasnom asistencijom protiv Benfice produljio odličnu seriju na pet utakmica. Prvo je kod Pacos Ferreire namjestio gol, a onda je zabio na tri zaredom: Santa Clari, Vizeli i Portimonenseu. Za sada posljednja njegova žrtva je Benfica, kojoj je opisanom asistencijom petom uzeo bodove i pobjedu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MUSINU MAJSTORIJU PROTIV BENFICE

Koliko ovaj Musin niz znači Boavisti, svjedoči što je njegov privremeni klub u spomenutih pet utakmica postigao sedam golova, kod kojih je Musa poentiranjima i dodavanjima doprinio s čak pet zgoditaka. Musa je dakle dao ključan doprinos tome da Boavista ne potone u zonu ispadanja.

Međutim, 1.90 visoki napadač nakon devet golova i tri asistencije u 26 utakmica ove sezone se iduće sigurno neće boriti za opstanak. Jaroslav Tvrdik, predsjednik Slavije, potvrdio je to prije dva tjedna.

Predsjednik potvrdio da je Benfica jedan od velikana koji ga želi

"Jasno je da Musi portugalska liga odgovara, ali FIFA je obustavila transfere Boavisti. Musa ondje ima problema s dobivanjem plaća. Moguće je da ćemo raskinuti taj ugovor i da se neće preseliti tamo. Vodeći portugalski klubovi zainteresirani su za njega, javila nam se i Benfica. Proslavio se u Portugalu i sretni smo zbog njega te će sigurno ostvariti veliki transfer."

Musa je počeo u NK Zagrebu, a nastavio u Interu. Iz Zaprešića se u ljeto 2017. preselio u prašku Slaviju, gdje je u 35 nastupa zabio 11 golova. Odradio je posudbe u Viktoriji Žižkov i Slovanu iz Libereca, dok je drugi dio prošle sezone proveo u Bundesligi igrajući na posudbi za Union Berlin. Musa je za U-21 reprezentaciju Hrvatske postigao četiri gola u 11 nastupa, a igrao je i na Euru mladih prošle godine. 

Pročitajte više