Makedonci golčinom iz slobodnjaka uzeli bod europskim prvacima

Foto: EPA-EFE

MAKEDONIJA i Italija odigrale su 1:1 u 5. kolu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Talijani su poveli u 47. minuti golom Immobilea, a Makedonija je do boda došla fantastičnim golom Bardhija iz slobodnog udarca s 20 metara devet minuta prije kraja.

Bardhi je odlično naciljao iz slobodnjaka i pogodio u Donnarummin kut iako je golman Italije možda očekivao udarac preko živog zida. Talijani su bili bolji, osobito u prvom poluvremenu kad su imali nekoliko jako dobrih prilika, ali ih nisu realizirali.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MAKEDONIJE

Talijani u zaostatku

Talijani su ovim kiksom ostali na tri boda zaostatka za Ukrajinom koja ima i utakmicu više dok im Engleska bježi devet bodova, ali od Engleza imaju čak dvije utakmice manje. Makedonija je izjednačena s Talijanima na četiri boda, no Makedonci također imaju utakmicu više od Talijana.

Podsjetimo, Makedonija je prošle godine u ožujku prošle godine u play-offu kvalifikacija za SP šokirala Talijane 1:0 u Palermu golom Trajkovskog u 92. minuti, ali je na kraju i finalu play-offa izgubila od Portugala. Italija je ostala bez SP-a.

Pročitajte više