Makljaža u Turskoj dobila nastavak. Ovako Trabzonspor "pravda" tučnjavu na terenu

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Fenerbahčea fizički su bili napadnuti nakon nedjeljne 3-2 pobjede na gostovanju kod Trabzonspora kada je i hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom s tribine te udaren šakom u glavu. Trabzonspor je u javnost pustio video s trenucima kojim je htio prikazati da su Fenerovi igrači isprovocirali makljažu na kraju utakmice.

Tu se na kraju posebno ističe Bright Osayi-Samuel, koji se suprotstavio podivljalim huliganima tako da je sam krenuo u protunapad na njih. Prvo je jednog napadača bacio na pod te mu tamo zadao još par udaraca. Zatim je uspio nokautirati još jednog huligana koji ga je pokušao udariti. Turska novinarka Elis Buse Araç otkrila je da je Osayi-Samuel pri tome istukao i napadača koji je njega i ostale igrače Fenerbahčea napao alatom koji služi za bušenje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TRABZONSPOROV VIDEO

"Mislili smo da ste vi nogometaši, a vi ste provokatori", navodi se u videu izdvojenih situacija s i poslije utakmice nakon koje je uhićeno 12 osoba, a događaje s nje osudio je i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino.

Stradao i Livaković

Završne minute derbija između Trabzonspora i Fenerbahčea pretvorile su se u užas na terenu. Livaković je pogođen predmetom bačenim s tribine, potom je došlo do gužve između samih igrača, a na koncu su i domaći navijači utrčali na teren i fizički napali igrače Fenera. Utakmica je više puta prekidana zbog bacanja raznih predmeta, a u jednom od prekida stradao je i vratar hrvatske reprezentacije.

Livaković je u osmoj minuti nadoknade pri vodstvu svoje momčadi 3:2 obranio udarac Višće izbacivši loptu u korner. Prilikom pada na travu nezgodno je izvrnuo zglob ostavši ležati u svom golu. U tom trenutku domaći navijači pogodili su ga nekim predmetom i raskrvarili mu bradu. Liječnici su mu zaustavili krvarenje pa se utakmica ipak nastavila.

Makljaža na terenu

Nakon susreta dio domaćih navijača je utrčao na teren i napao gostujuće nogometaše. Odjednom je na terenu došlo do tučnjave između navijača i igrača Fenerbahčea. Policija i zaštitari su imali velikih problema kako bi igrače Fenera odveli do svlačionice, a prilikom izlaska s travnjaka jedan od huligana s leđa je šakom u glavu udario Livakovića.

Iz Fenerbahčea su objavili kako će 2. travnja održati izvanredan sastanak skupštine kluba na kojoj će se raspravljati o daljnjim akcijama nakon događaja u Trabzonu, a nije isključeno ni povlačenje prve momčadi iz lige.

Pročitajte više