Maleš: Nismo ni svjesni tko je igrao ovdje, ali nemojte misliti da nećemo napraviti reviziju ugovora

VELIKA pobjeda Hajduka bilo je dovođenje Barcelone s kojom su nakon 90 minuta izborili 0:0. Velika je to pobjeda i Hrvoja Maleša, predsjednika splitskog kluba koji je finalizirao dogovor oko dolaska europskog prvaka tako što je založio igrača kao garanciju.Uoči utakmice Maleš se sastao sa ruskim veleposlanikom što bi moglo značiti kako su glasine oko dolaska ruskog kapitala u Hajduk realne, posebno otkako je Gazprom stigao u regiju kao sponzor Crvene Zvezde.

> Hajdukovci nakon Barcelone: Sada se ne bojimo nikoga!

> Balakov prezadovoljan: Odigrali smo odlično, ovo je bio sjajan test pred Stoke City

> Guardiola: Hajduk me se dojmio, Balakov je odlično posložio momčad

> Špaco: Hajduk je mogao i trebao pobijediti

> Marca: Debi Barce bez dinamita

> Projekt Barcelona ipak uspješan: Povijesni remi s prvakom Europe

Hrvoje Maleš posebno je blistao nakon utakmice s Barcelonom.

"Bila je to sjajna utakmica. Hvala organizatorima, najviše navijačima. Ovo će ući u povijest Hajduka zapisano zlatnim stranicama hajdukovih knjiga".

"Stisli smo se i organizirali u malo vremena. Imali smo i veliku podršku navijača što nam je pomoglo završiti ovaj mega-projekt u tako kratkom roku", rekao je Maleš pred kamerama HTV-a. Na pitanje koliko je dolazak Barcelone na kraju bio isplativ Hajduku, predsjednik je odgovorio:

"Isplatio se dolazak Barce. Nismo izgubili. Garantiram da bismo zaradili milijun eura da dođu i sljedeće godine jer u ovo kratko vrijeme nismo stigli dogovoriti prijenos za japansko tržište i animirati turističke zajednice. Mogli smo i više zaraditi". Podjestimo, dolazak Barcelone Hajduk je platio 1,8 milijuna eura, a Maleš je najavio kako će tražiti dodatni popust od deset posto, što bi bilo razumljivo zbog nedolaska najvećih zvijezda europskog prvaka.

"Nisam vidio ni tika ni taka"

Nakon utakmice oduševljeni je Maleš žalio jedino što nije uspio popuniti i preostalih 4000 mjesta na stadionu.

"Mogli smo još više napuniti stadion. Preostalih 4000 mjesta nismo popunili zbog kiše, a bilo bi puno i da je došao Messi. Ovo je bio veliki spektakl. Još nismo ni svjesni tko nam je došao i tko je igrao ovdje. Jednog dana sjećat ćemo se kako je nekad najveća momčad igrala ovdje", rekao je Maleš.

"Ličimo na odličnu momčad i vjerujem u naš uspjeh. Čestitam treneru Balakovu. Da citiram Mourinha, večeras nisam vidio ni tika ni taka. Nije se dogodio niti jedan izgred i mislim da ako bude mjesta za sve u HNS-u, ako svi budemo jednaki, vratit ćemo publiku. Samo ako bude poštenja u hrvatskom nogometu", zaključio je Hajdukov predsjednik.

Pročitajte više