HRVATSKO SKIJANJE

Mama hrvatske senzacije: "On je isti Ivica, voli najteže staze!"

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

ELIAS KOLEGA je u slalomu u Adelbodenu osvojio senzacionalno 6. mjesto i ostvario najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

>>> GIPSOV UČENIK NAPRAVIO NAJBOLJI REZULTAT OD ERE KOSTELIĆA! 

Kolega je sa startnim brojem 48 osvojio senzacionalno šesto mjesto i tako nadmašio Istoka Rodeša i njegovo 7. mjesto iz Madonne di Campiglio iz prosinca prošle godine. Pobijedio je nedodirljivi Marcel Hirscher.

VIDEO: Kolega nakon rezultata karijere:

 

Kolega je sjajno odradio prvu vožnju i došao do 21. mjesta, a u drugoj vožnji je senzacionalno bio na postolju gotovo 20 minuta dok ga s prvog mjesta nije skinuo Ramon Zenhausern sa sekundom prednosti. Šesto mjesto osigurao mu je pobjednik prve vožnje Marco Schwarz, koji nije završio drugi lauf.

"Ma, znala sam ja da će on kad-tad ostvariti takav rezultat jer mislim da spada među petnaest najboljih slalomaša svijeta. Čuli smo se jučer nakon veleslaloma. Bio je jako razočaran, ali je vjerovao da može biti dobar u slalomu i to se pokazalo. On vam je kao Ivica. Voli najteže moguće staze i u njima je najbolji. Mislim da će biti još ovakvih rezultata, samo da ima dobar startni broj jer to je ključno u slalomu. Čim je oko barem 30. startnog broja, odmah ima bolje rezultate", rekla nam je kratko oduševljena mama Sonja.

Sljedeći nastup Kolega će imati Wengenu.

"Baš sam zvala Pavleka da vidim koji će startni broj imati. Sve ostalo Elias ima, svi vjerujemo u njega", dodala je Sonja.

Pročitajte više