Mamić doveo Papadopoulosa u Zagreb: Na pomolu najveći ugovor u povijesti Dinama

DANAS je u Zagreb na posljednju rundu pregovora s braćom Mamić sletio bivši grčki reprezentativac Dimitrios Papadopoulos. Premda je svoj dolazak najavio za petak, Papadopoulos je stigao dan ranije što sugerira kako je Dinamo na korak od dogovora s grčkim napadačem.

Njegov menadžer Federico Pastorello, inače jedan od najcjenjenijih europskih menadžera, dolazi u Zagreb u petak. Papadopoulos je još jučer u izjavi za Index kazao kako ne želi pričati o novcu("o tome pitajte mog menadžera") pohvalivši usput Zdravka Mamića:

"Gospodin Mamić je veliki profesionalac u što se imao priliku uvjeriti i moj menadžer koji je trenutno u Italiji. Čekamo da vidimo kako će se situacija razviti. Istina je da su klubovi iz Serie A iskazali interes, sve je drugo na mom menadžeru."

Ipak, prema nekim informacijama, Papadopoulos bi u Dinamu trebao zarađivati milijun eura godišnje što je najveći ugovor u povijesti Dinama.

Papadopoulos otvara vrata Mariju Mandžukiću?

U kuloarima se priča kako je prvi napadač Dinama Mario Mandžukić nezadovoljan ostankom u Dinamu te kako svim silama želi u inozemstvo gdje bi kao igrač mogao samo napredovati. Logičnim se stoga nameće zaključak kako Zdravko Mamić dovodi Papadopoulosa kao zamjenu za Mandžukića koji se ionako već vidi u inozemstvu.

Prošlogodišnji član Leccea za koji je zabio jedan gol u 14 utakmica stigao je kao slobodan igrač podno Sljemena u pratnji bivšeg igrača Dinama Marija Bonića koji je Mamiće i spojio s Papadopoulosom te supruge Amalije. Gotovo cijelo prijepodne Papadopoulos je proveo s Mamićima u zagrebačkom hotelu Sheraton (iznimka je tek sat vremena pauze za ručak nakon kojeg su se opet vratili u hotel), a da je transfer na pomolu svjedoče i informacije koje dolaze s Pohorja gdje Igor Bišćan, Papadopoulosov suigrač iz Panathinaikosa, Dinamovcima naveliko priča o kvalitetama grčkog napadača.

Dva milijuna eura za dvije godine u Modrom dresu

"Spektakularno i perverzno pojačanje", kako je budućem igraču Dinama tepao prije neki dan Zdravko Mamić, bi po završetku pregovora trebao potpisati dvogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom.

Osim za Lecce, Papadopoulos je nastupao i za Akratitos, Burnley i Panathianaikos, a definitivno najbolja godina bila mu je 2004. kada je s grčkom reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka u Portugalu i bio proglašen najboljim igračem grčke lige nakon osvajanje dvostruke krune s Panathinaikosom.

Dodajmo ovome kako je drugo veliko najavljivano pojačanje, bivši argentinski reprezentativac Leandro Cufre, ipak mnogo dalje Dinamu nego što je to Papadopoulos. Kako neslužbeno doznajemo, Cufre je uzeo time-out do kraja mjeseca nakon Mamićeve ponude od milijun eura godišnje, ali čini se kako je ljevonogom Argentincu ipak draža ponuda Herthe.

M.Č.
Foto: Drago Sopta (Cropix)

Pročitajte više