Mamić ga je želio u Dinamu, transfer je stopiran, a sad ga želi turski velikan

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

OSIJEKOV stoper Adrian Leon Barišić velika je želja Fenerbahčea, piše turski CNN. Turski velikan u borbi je za naslov prvaka ove sezone i trebaju mu novi igrači, a Osijekov 21-godišnji stoper navodno je Turcima jako zanimljiv. On prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, a ugovor s Osijekom ima do 2025. godine.

Prema tvrdnjama nekih turskih medija, Fenerbahče je za Barišića spreman platiti oko 2.5 milijuna eura, ali o tome kao ni o eventualnoj stvarnoj ponudi toga kluba za sad nema potvrde. Barišić je prošlog ljeta bio jako blizu Dinamu. Struja okupljena oko Zdravka Mamića željela ga je dovesti u Maksimir, ali je klupska uprava stopirala transfer.

U kontaktu s Osijekom oko Barišića je navodno bio sam Zdravko Mamić koji ga je želio dovesti, ali nije uspio. Barišić je kao 13-godišnjak došao u Dinamo iz Hajdukove škole. U Maksimiru je proveo pola godine, nakon čega je otišao na posudbu u RNK Split, da bi u ljeto 2018. kao slobodan igrač otišao u Osijek.

Iz Gradskog vrta je u siječnju 2022. otišao na posudbu u Frosinone, odakle se vratio u lipnju te je ove sezone za prvu momčad Osijeka odigrao deset utakmica, u kojima je jednom zabio i jednom asistirao.

Pročitajte više