Mamić: Gledat ćete najbolji Dinamo u povijesti pod palicom Branka Ivankovića

IVANKOVIĆ i Mamić su se pomirili. Novi/stari Dinamov trener najavljuje minimalne promjene u momčadi, a klub će dovoditi samo prava pojačanja.

Dinamov Izvršni odbor jednoglasno je zaključio da će Branko Ivanković opet biti trener. Maksimirski čelnici ugovorom na razdoblje od četiri godine, kako kažu, žele "skinuti s vrata" pitanje trenera te osigurati dugoročne dobre rezultate.

"Želja je obostrana da izrealiziramo dogovor do kraja, a to je da vodim ekipu iduće četiri godine. Nisam očekivao da ću se tako brzo vratiti, sve se dogodilo relativno brzo", kaže o povratku Branko Ivanković.

Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić bio je sav presretan što se Branko Ivanković vratio u Dinamo i oprostio mu izjave na njegov račun.

"Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu. Dok nije odlučio ponovno doći osjećao sam se kao čovjek bez jedne ruke i ramena. Njegov povratak govori da se radi o visokom moralu svih sudionika u ovoj priči, a prekinuti put se nastavlja dalje. Ako bi se opet dogodio gaf poput onoga kada je Branko otišao, on i ja bi ga sanirali. Ono što se dogodilo, događa se jedanput u životu. Nema jačeg saveza od ovog između Ivankovića i mene. No, neću više nikada dopustiti da netko tko je niže rangiran od mene komentira moje postupke. Onakvih mojih ispada je bilo i bit će opet. To je jedna prosta riječ bila i ne bi oko toga trebalo dizati veliku prašinu", kaže Mamić o pomirenju s Ivankovićem i budućem odnosu između njih dvojice.

Mamić: Gledat ćete najbolji Dinamo u njegovoj povijesti

O ugovoru koji je potpisan na četiri godine, a u kojem postoji klauzula prema kojoj će Ivanković bonuse dobivati ovisno o rezultatskom uspjehu ekipe, Mamić kaže:

"Naše je opredjeljenje da idemo zajedno, te smo duboko uvjereni da će se ugovor do kraja odraditi. Nemamo namjeru mjeriti njegove rezultate kratkoročno već dugoročno. Rezultatskog imperativa nema, već je imperativ da Dinamo izgleda sve bolje i bolje", kaže Dinamov izvršni dopredsjednik.

Naravno, bitni su i rezultati. Nakon odlaska Modrića svi se pitaju kako će Dinamo izgledati sljedeće sezone.

"Evo ja garantiram životom svojim da ćete gledati najbolji Dinamo u njegovoj povijesti. To bi po mojem viđenju trebalo biti prezimljavanje u Europi svake godine, ili u Ligi prvaka ili u Kupu Uefa. Sada imamo tešku zadaću zbog koeficijenata, ali sljedeće sezone ćemo u trećem pretkolu Lige prvaka, kada se uvedu Platinijeve promjene, biti favoriti. Dakle, igrat ćemo s momčadima koje su jednako jake kao Dinamo, možda malo slabije ili malo jače", objašnjava Zdravko Mamić.

Ivanković: Dovest ćemo samo prava pojačanja

Novi/stari Dinamov trener tek "slaže kockice" uoči početka priprema za novu sezonu te još uvijek nije poznato kakav će imati sastav na raspolaganju.

"Period pred nama ćemo iskoristiti za definiranje budućeg izgleda momčadi. Potrebni su minimalni zahvati što se ekipe tiče. Treba vidjeti tko odlazi, a tko ostaje. Znam da je Vukojević imao neke kontakte, no za sada niti za njega niti za Ettoa i Mikića nije stigla nikakva službena ponuda. Puno će se toga više znati kada se Zoran Mamić vrati iz Argentine, kada vidim kakva je situacija i sa Kochom, tu se spominje i dolazak Butine... Moramo odlučiti zajedno tko će otići, tko ostati i onda popuniti rupe. Što se pojačanja tiče, ja kao trener imam prvu i zadnju riječ i to naravno u dogovoru s klubom. Sigurno nećemo dovoditi neke igrače koji neće biti prava pojačanja", kaže "profesor" dodajući da se novog Modrića ne može dovesti preko noći.

Zdravko Mamić je ponovno napao Kocha rekavši da je ovaj zlorabio Dinamovo gostoprimstvo i dobrotu te se čini da je sada njegov ostanak u Dinamu više stvar znanstvene fantastike nego realnosti. Mamić nije bio raspoložen komentirati niti napade Nike Kranjčara koji je među ostalim rekao da mu je Mamić pokušao uništiti karijeru.

Novi Dinamov trener, kojega su tražile brojne reprezentacije te klubovi,  najavio je da će do nedjelje biti osmišljen program priprema za novu sezonu koja počinje vrlo rano jer Dinamo opet zbog lošeg koeficijenta mora igrati prvo pretkolo Lige prvaka.

"U nedjelju su me zvali iz Gruzije, zvao me i predsjednik nogometnog saveza Gane, a imao sam i ponude dva bundesligaška kluba, no ja sam Dinamovac i od odlaska se baš ništa nije promijenilo u mojim razmišljanjima. Zadovoljan sam i sretan što sam opet upravo ovdje. Mi ćemo sigurno i iduće sezone napasti Ligu prvaka i Ligu Uefe", zaključuje Branko Ivanković koji će sigurno morati dobro zasukati rukave stvarajući novu ekipu bez Luke Modrića.

M.Š.
Foto: L.T.

Pročitajte više