Mamić i dalje sanja proljeće u Europi: Možda Arsenal neće ići 300 na sat...

Foto: Hina

DINAMO je bio na pragu velike pobjede, druge u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, ali kada je trener Olympiakosa u 64. minuti ubacio Felipa Parda situacija se drastično počela mijenjati. Kolumbijac je minutu nakon što je ušao u teren zabio za 1:1, a totalni preokret dogodio se u 90. minuti kada je na asistenciju Fortounisa pogodio za 2:1.

Zoran Mamić upisao je tako četvrti poraz u posljednjih pet utakmica. Negativan niz je krenuo baš protiv Olympiakosa, a nastavio se u domaćem prvenstvu protiv Rijeke i Splita.

"Strašno sam žalostan! Pokazali smo dobru igru, ali nismo nagrađeni bodovima. Momčad je pokazala da je konkurentnija, da se mogu nositi s takvim ekipama bez obzira na izostanke nekih igrača. Posebno mi je žao zbog ovih koji su iz drugog plana uskočili i što njihov trud nije nagrađen", rekao je Mamić u uvodu.

Mamić se požalio na suđenje

Eduardo je skupo koštao Modre u prvoj utakmici protiv Grka, ali Mamić mu je dao novu šansu koju je, recimo to tako, djelomično iskoristio. Naime, obranio je penal Fortounisu, iskazao se u prvom dijelu s još nekoliko sjajnih obrana, ali onda je primio dva gola koja i njemu idu na dušu.


"Je li mogao bolje reagirati? Ne bih rekao da je loše reagirao. Dapače, rekao bih da je igrač Olympiakosa asistirao iz nedozvoljene pozicije, ali volio bih vidjeti snimku. Sudački kriterij bio je diskutabilan, Pivarić je zaslužio drugi žuti karton, ali za prvi nisam siguran. Dobio ga je za prvi prekršaj na utakmici, ništa posebno", poručio je Mamić.

"Ali nećemo se žaliti, čestitke Olympiakosu", dodao je u razgovoru za HRT.

"Bilo bi suludo reći da nema nade"

Dinamo u iduća dva kola igra protiv Arsenala i Bayerna. Prvo protiv Topnika u Londonu, a zatim na Maksimiru protiv ekipe Pepa Guardiole. S obzirom na formu Bayerna, realnije je očekivati da će Dinamo uhvatiti koji bod protiv Arsenala. Uostalom, ako prežive gostovanje na Otoku, Dinamo bi bio blizu plasmana u Europa ligu.

"Gledajte, sportski je nadati se. Bilo bi suludo kada bismo rekli da nema nade. Arsenal ima top igrače, ali vjerujem da možemo iznenaditi kao što smo to već učinili u prvoj utakmici. Sada kad su izgubili borbu za drugo mjesto, možda će ipak popustiti malo i neće igrati u punom sastavu protiv nas. Mislim, čovjek se hvata za svaku sitnicu pa zato se nadam da neće ići 300 na sat kao što to rade u engleskom prvenstvu", zaključio je Mamić.

Pročitajte više