MAMIĆ I LOVREN ZAJEDNO OTIŠLI IZ OSIJEKA Optuženik i svjedok sa suđenja se odvezli istim autom

Foto: Davor Javorović / Pixsell

DEJAN LOVREN na suđenju Zdravku Mamiću je prema tvrdnjama USKOK-a napravio isto što i Luka Modrić dva i pol mjeseca ranije - promijenio iskaz. Točnije, prešao put od onog koji u istrazi tereti Mamića, do onog koji ga pred sudom spašava.

Opasan zaokret koji može rezultirati i optužnicom za lažno svjedočenje, Lovren je izveo na današnjem sudskom ročištu u postupku protiv braće Mamić, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara, kojima se sudi na osnovu optužnice USKOK-a da su putem transfera igrača iz Dinamo ukrali 116 milijuna kuna te oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Osim što je promijenio iskaz u korist Mamića, Lovren je na sudu, poput prethodnika, suigrača i kolege iz Mamićeve "štale" Modrića, na brojna ključna pitanja odgovarao s "ne sjećam se". 
 
Nakon što je svjedok Lovren završio svjedočenje, a optuženik Mamić zbog još jednog ispada izbačen iz sudnice, njih dvojica su se iz Osijeka odvezli zajedno, u istom automobilu, javlja Indexova reporterka s mjesta događaja.
 
Podsjećamo, Lovren je na suđenju Mamiću trebao svjedočiti 14. lipnja, kada je to odradio i Modrić. Ali Mamić je tada performansom izborio prekid suđenja i njegov nastavak danas, dva i pol mjeseca kasnije. 

Ali u lipnju, samo desetak sati nakon Mamićeva "ispada ludila" na suđenju u Osijeku, Lovrenu je provaljeno u stan: "Opljačkali su me. Sve su mi ukrali. Ovo je užasno težak period u mom životu. Bojim se da će mi kidnapirati djecu", rekao je tada Indexovu reporteru koji je došao do zgrade u kojoj je provaljeno u stan.

Već dva dana kasnije Lovren je ručao sa Zdravkovim sinom Mariom, a iste noći nogometaš i njegov mecena zajedno su lumpovali na svadbi Matea Kovačića. Zdravko Mamić skinuo se gol do pojasa, popeo na pozornicu i zapjevao duet s ključnim svjedokom na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću za izvlačenje milijuna iz Dinama. 

Mamić i Lovren zajedno su zapjevali jednu od najdražih pjesama Dinamova gazde: "Ne može nam niko ništa".
 
Lovren se, pokazao je taj događaj, ali i današnje svjedočenje na sudu, očito "urazumio" nakon što je krajem 2015. Arthuru Nikkyju Vuksanu, čovjeku od Mamićeva najvećeg povjerenja, poslao ovakvu poruku:
 
"Trebat ćete i vi mene. Ne da mi se. Očito među vama svima fali komunikacije pa ste svi iznenađeni kao da nitko ne zna ništa o mojoj ozljedi. Sada odjednom svi kažete da ste mislili da sam ozlijeđen. Ne mora se mene jebati na taj način. Kad poludim bit će svega. Jebeš me zašto plačem, ali imam razloga. Ljudi koji bi trebali biti uz mene, nisu tu a kada vama dođe sranje do glave, u vezi Zdravka i onih sranja iz prošlosti, bit će Dejane izvuci nas."
 
Jer kada mu je zamjenik ravnateljice USKOK-a na suđenju predočio tu poruku, ovako je objasnio zašto ju je poslao: "Bio sam razočaran odnosom s Mariom i Arthurom jer su me ismijavali zbog moje ozljede. Napisao sam tu poruku, ali ona nema veze s ovim postupkom. Bio sam spreman pomoći Zoranu Mamiću, ali i Zdravku kada se skupljala jamčevina. Napisao sam to iz ljutnje."
 
Na kraju današnjeg Lovrenova davanja iskaza pred sudom, iz USKOK-a su ga pitali je li uoči ovog postupka komunicirao sa Zdravkom Mamićem.
 
"Jesam, ali nismo ni riječ progovorili o postupku" odgovorio je Lovren. I odvezao se s Mamićem iz Osijeka.
 
Vjerujemo dakako da u vožnji o postupku "nisu progovorili ni riječi", ali nakon ovakvog Lovrenova svjedočenja, sumnjamo da nisu zapjevali Gazdinu omiljenu: 

Pročitajte više