Mamić je Mandžu želio zamijeniti - Matejom Kežmanom!

SRPSKI NOVINARI ponudili su zanimljivu priču čiji rok još uvijek traje, iako se prema spomenutim izvorima senzacija trebala dogoditi prošle zime. Tada je, naime, bio planiran odlazak Marija Mandžukića iz Maksimira, ali splet okolnosti: loša forma Dinamove zvijezde, kriza na tržištu i tvrdoglavo skupi zahtjevi Zdravka Mamića, pretplatili su ga na barem još jednu polusezonu HNL-a.

Werder, koji je Mandžu godinama pratio, na kraju je odustao, a na sceni su ostali ruski klubovi poput Zenita, koji je nudio sedam milijuna eura. U Sankt Petersburgu na posudbi iz PSG-a je tada bio bivši srpski reprezentativac Matija Kežman, nekad igrač Partizana, Atletica, Chelsea i PSV-a, za koji je zabio 105 golova i tri se puta okitio titulom najboljeg strijelca nizozemske lige.

Bio je i prvi strijelac Kupa Uefa u sezoni 2003/04. Srpski novinari otkrili su Sportskim novostima da je Kežman trebao biti doveden u Dinamo umjesto Mandžukića, no transfer u Zenit se izjalovio, a srpski napadač vratio se u siječnju u PSG.

Kolege iz Srbije tvrde da  je Kežman i dalje pod prismotrom Zdravka Mamića. Iako je izvršni Dinamov dopredsjednik "čovjek regiona" koji bi rado izbrisao granice među zemljama bivše tvorevine, teško da bi Dinamovi navijači prihvatili Kežmanov dolazak. 30-godišnji napadač, pak, ne bi imao ništa proti da odjene dres Modrih....

Pročitajte više