Mamić ne želi sputati Bilićevog aduta: Pa Mandžo i Dudu su najbolji tandem na svijetu!

ZDRAVKO MAMIĆ u svojim tržišnim analizama rijetko griješi. Dinamov izvršni dopredsjednik zbog sveopćeg kaosa i besparice u hrvatskom nogometu, posegnuo je čak i za povlačenjem svoje mantre Nema prodaje! 

 "Više neću govoriti "Nema prodaje". Više ništa nije izvjesno u svjetskom, a kamoli u hrvatskom nogometu. Iako je moja ideja zadržati Badelja i ostale do 2012. godine kada očekujem hrvatsku ekspanziju na Euru, što znači da bi hit morao biti i Dinamo. Bit će to najpogodnije vrijeme za transfere.", razmišlja Mamić na početku proljetnog dijela prvenstva za koje je upitno tek s koliko će bodova razlike Dinamo uzeti petu uzastopnu titulu.

Mamić ne samo da ne dvoji, on uopće niti ne razmišlja o toj tituli.

"Konstatirao sam u petom kolu da je prvenstvo gotovo. Nitko nas ne može zaustaviti, ni Majstori s mora.", dodao je u razgovoru za Sportske novosti.

"Bravo za Špacu, ali Majstori s mora neće nam uzeti Kup"

Eventualno maštu golica finale Kupa s Hajdukom koji je razbudio, pa skorašnji derbi u Maksimiru možda na tribine izmami desetak tisuća ljudi.

"Izvanredno je što su Bijeli pobijedili u dvije utakmice s gol razlikom 8:0. Učinak Špace Poklepovića u odnosu na Reju je dijametralno suprotan. Pričalo se da su Bijeli inertni i neeefikasni, što nije točno. Ja kažem - bravo Špaco. No, to ne mijenja omjer uoči Kupa; Dinamo je favorit."

Vratio se na tržište, jer zbog njega ne spava mirno. Iako se Mario Mandžukić trenutno primirio, rastanak se bliži već malo predugo, i taj je odnos opterećenje za sve u Maksimiru.

"Zaljubljen sam u Vidu, ali ne želim biti nametljiv"

"Mandžo je nezamjenjiv, ne sjećam se da je unazad 20 godina netko Dinamu koristio i donosio poput njega. Bio je glavna poluga u svim presudnim europskim susretima s Ajaxom, Spartom, Heartsom, uveo nas je u skupinu. Hrvatska nema takvog napadača, volio bih da u Maksimiru ostane još pet godina, vidi se koliko ga Dinamo cijeni i plaća. No, on želi van i ako želi, u redu. Nećemo praviti probleme standardnom reprezentativcu, tandem Mandžo - Eduardo je najbolji na svijetu."

Mandžo doduše više nije najvrjednije što Mamić čuva u Maksimiru, jer dolaze Tomečak i Badelj, a Lovren je već probio rekord u štedljivom prijelaznom roku. Zato dopredsjednik ipak s optimizmom gleda na buduća vremena i zajedno sa Slavenom Bilićem iščekuje boom plavih reprezentativaca. Nije tajna da bi Mamić rado pod svoje skute doveo i Domagoja Vidu, no Osječani traže previše.

Evo kako je Mamić od priče "Za Dinamo je cijena uvijek par milijuna veća", došao do priče o "nenametljivosti i dobrim odnosima dvaju klubova.", koji istina je, traju već godinama. Barem dok se jednom odbjeglom predsjedniku na kavici u Ljubuškom ne spomene novac.

"Nakon Dinama, Osijek je moj najdraži klub u državi. Iz poštovanja prema ljudima koji tamo rade ne forsiram temu Domagoja Vide. Ne želim biti nametljiv, iako se zna da sam zaljubljen u Vidu. Čekamo mig za pregovore. Upozoravam da će biti zločin ode li Vida u inozemstvo, a prije toga ne prođe obradu u Maksimiru dvije ili tri sezone."

Pročitajte više