MAMIĆ SAZVAO PRESICU U 21 SAT Prijeti šokantnim podacima koji će potresti Hrvatsku dva dana prije presude

VEČERAS od 21 sat Zdravko Mamić, gazda Dinama i osumnjičenik za težak gospodarski kriminal te udruživanje u zločinačku organizaciju zbog izvlačenja novca iz gradskog kluba, sazvao je izvanrednu press konferenciju.

Medijima je poslao dramatičan videopoziv te najavio kako će iznijeti "šokantan sadržaj od kojih bi se mogli tresti sami temelji sudbene vlasti Republike Hrvatske i sadržaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim". Press konferencija će se održati u prostorijama kluba koji je Mamić, prema tvrdnjama USKOK-a, teško opljačkao. 

Podsjetimo, u srijedu u podne zakazano je izricanje presude Zdravku Mamiću i njegovom klanu na Županijskom sudu u Osijeku, zbog optužbi da su iz Dinama izvukli 116 milijuna kuna te oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna. 

Na posljednjem ročištu prije presude Mamić je pred sucem Darkom Krušlinom zavapio da mu sudi pošteno.

"Imam puno toga reći, još od osme godine kada sam došao do prve svijesti što je to Dinamo i kada sam slušao tranzistor tijekom utakmica Dinama i lupao glavom u asfalt nakon poraza. 47 godina sam u Dinamu, donio sam pola milijarde eura neto Dinamu. Teško je ovo bilo slušati, ja imam majku, braću, unučad, obitelj, školske kolege... Obitelj mi je samljevena. Molim vas, suče, sudite mi po pravdi Boga i pošteno."

Mamić će večeras održati možda i posljednju press konferenciju na slobodi. Prijeti mu kazna od 15 godina zatvora. Mamićevo ime spominje se u dvije točke optužnice, za svako to djelo propisana je zatvorska kazna do 10 godina, ali jedinstvena kazna ne može prelaziti 15. Osude li ga nepravomoćno na pet ili više godina zatvora, Mamića odmah u srijedu vode u osječki zatvor. 

Pročitajte više