Mamić u Crnoj Gori pronašao napadača, Rusi dolaze po Badelja

ZDRAVKO MAMIĆ bio je jučer u Crnoj Gori na utakmici Budućnosti i Sutjeske u Podgorici gdje je pratio mladog napadaća domaćih Stefana Mugošu. Drustvo mu je pravio Tomo Celebic, predsjednik NK Buducnost.

Mamić je žestoko krenuo u pripreme za novu sezonu. Prije nego što su igrači uopće skinuli kopačke nakon posljednje utakmice, izvršni predsjednik objavio je kako je uspio zadržati iskusnog Cufrea te kako je konačno vratio Jerka Leku. Stigao je i Alispahić iz Šibenika. Bitno je i da je prije početka priprema odredio novog trenera Krunu Jurčića, a sada priprema i teren za transfer još kojeg mladog talenta iz regije kojega bi za koju godinu mogao unovčiti za barem deset puta veću cifru.

No, s druge strane spremaju se i odlasci...

"Badelj želi otići iz Dinama, a CSKA je jedina opcija za njega u Rusiji"

Dinamov veznjak Milan Badelj u međuvremenu privlači sve veći interes ruskih medija zbog velikog zanimanja moskovskog CSKA. Badeljev agent za rusko tržište Dejan Joksimović, piše Soviet Sport, progovorio je za taj list o uvjetima pod kojima bi Rusi mogli dovesti Badelja u svoje redove.

"Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a klub traži za njega 10 milijuna eura. Odluka kluba o njegovoj prodaji ovisit će o ulasku Dinama u Ligu prvaka", rekao je Joksimović.

Roma i Fiorentina prate "hrvatskog De Rossija"

"Nekarakterističan je defanzivni veznjak koji dobro igra i obranu i napad, zabio je 11 golova u prošlom i šest u ovogodišnjem prvenstvu. Želi otići iz Dinama, a CSKA je jedina opcija za njega u Rusiji. U Europi, još ga prate FIorentina i Wolfsburg, dok sumnjam da bi ga zanimao odlazak u Zenit ili Spartak", dodao je.

Jedan dio medija tvrdi kako Spartak Moskva također kreće u pregovore oko Badelja kojeg opisuju kao "novog Modrića". Ne treba zanemariti ni interes talijanskih klubova za Dinamovog igrača kojeg su uspoređivali i s Bobanom. Novi direktor Rome Walter Sabatini, koji je već bacio oko na Ivana Tomečaka, također se zanima za Badelja, kojeg Talijani nazivaju "hrvatskim De Rossijem".

Pročitajte više