Mamić: Vaha je imao 937 tisuća eura godišnje i 625 tisuća bonusa

"NI U JEDNOM trenu Vahid Halilhodžić nije dao ostavku. Ugovor je i dalje valjan, nije raskinut. Zbog zdravstvenih problema nije se pojavio na treningu pojavit će se čim bude mogao. Poslali smo im upit jesu li zadovoljni Vahinim radom i čekamo ugovor. Kad primimo odgovor, znat ćemo kako se postaviti. Čekat ćemo ga u primjerenom roku", objasnili su danas iz odvjetničkog društva Primorac i partneri.

Halilhodžić se još smatra trenerom Dinama, a nepojavljivanje na poslu posljednja dva dana pravdat će bolešću s obzirom na to da je sinoć bio u predinfarktnom stanju.

Razlog sukoba Mamić - Halilhodžić je novac. Pred njima borba kako će se podijeliti 1,3 milijuna eura, to jest ostatak novca od Halilhodžićeva ugovora. Ljudi koji brane Halilhodžića tako tvrde da njihov klijent nije dao otkaz pa mu prema tome klub mora isplatiti sve do kraja ugovora.

Mamić: Najbolje da se sporazumno raziđemo

Mamićeva priča je drugačija, on tvrdi da je Halilhodžić sam otišao. Ipak, kao što je najavio Mirko Barišić, Maminjo je ponudio ruku pomirenja, odnosno sporazumni raskid ugovora. Pri tom je iznio koliko Vaha zarađuje.

"Bilo bi najbolje da se sporazumno rastanemo. To je normalno. On kaže da je trener Dinama, ali se tako ne ponaša. Njegov ugovor na dvije i pol godine iznosi: bruto 937 tisuća i 500 eura. To je neto 750 tisuća plus 23 posto PDV godišnje. Posebni bonusi su 625 tisuća jednokratni iznos za plasman u skupinu Lige prvaka i 187 500 za prolazak skupine Europa lige", rekao je Maminjo.

Pročitajte više