MAMIĆEV MILJENIK OPUSTOŠIO RIJEKU Osim najboljeg igrača, uzeo joj i kapetana

Foto: NK Rijeka

MARKO VEŠOVIĆ već je prodan i to za 2 milijuna eura, ali sada se doznaje da u paketu s najboljim igračem, za dva tjedna iz Rijeke odlazi i Mate Maleš, kapetan aktualnog osvajača hrvatske duple krune.

Za veliko slabljenje Rijeke, ali i jednako takvo jačanje vlastitog kluba, zaslužan je Romeo Jozak. Trener varšavske Legije u zimskom prijelaznom roku dovodi ih u klub koji nakon 21 kola vodi na tablici, s dva boda prednosti ispred Gornika i Jagiellonie.
 
Jozak je uz Damira Miškovića, drugi najdraži Riječanin gazde Dinama i hrvatskog nogometa Zdravka Mamića.
 
Mamić mu je godinama povjeravao zlatni rudnik - omladinsku školu Dinama, a osim toga postavio ga je i na funkciju sportskog direktora kluba, te tehničkog direktora HNS-a.
 
Jozak je ipak na ljeto, malo prije 45. rođendana, preuzeo prvi samostalni trenerski posao. 
 
Postao je trener aktualnog prvaka Poljske, koji je nakon ispadanja u pretkolima oba europska kupa, te tri poraza u prvim osam prvenstvenih kola, smijenio dotadašnjeg trenera Jaceka Magieru.  
 
Zimski prijelazni rok, prvi u kojem može početi slagati momčad po svom guštu, Jozak je iskoristio za šoping u poznatom dućanu. 
 
Vešović, zadnje tri i pol godine ključni i najbolji igrač Rijeke, ne želi produljiti ugovor koji mu ističe na ljeto, pa će Rijeka financijski još i dobro proći odštetom istaknutom na početku teksta, a koju navode poljski mediji.
 
Ali, ostaje bez igrača koji je držao desnu stranu Kekove šampionske momčadi. 
 
Dodatan problem za Rijeku je što u Varšavu ide i kapetan momčadi Mate Maleš, koji je u klubu od 2013. a ugovor mu vrijedi do ljeta 2019.
 
Maleš (28) i Vešović (26) nogometaši su u najboljim godinama, već dugo simboli Rijeke, koji su preživjeli čak i "kolodvorsku" politiku i fluktuaciju igrača pod Volpijem i Miškovićem, ali sada i oni odlaze.
 
U svakom slučaju, ogroman hendikep za Rijeku i definitivan raspad momčadi koja je samo pola godine ranije uzela duplu krunu.
 
Jer podsjećamo, ljetos su otišli Andrijašević i Ristovski, a na zimu ide i Gavranović.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više