Mamićevo ukazanje u rodnom kraju: Opet postao Grga, Ždralovima obećao 300 tisuća kuna

Foto: Damir Špehar / Piixsell

ZDRAVKO MAMIĆ bio je glavna zvijezda Dinamovog gostovanja u Ždralovima pored Bjelovara, gdje je nositelj duple krune teškom mukom u osmini finala Kupa izbacio domaćeg trećeligaša Mladost pobjedom 3:1.

Dinamov gazda i inače izaziva oduševljenje kada god se pojavi u provinciji, ali za razliku od ushićenja kojim su bila popraćena njegova ukazanja u Unešiću, Sinju ili Širokom Brijegu, ovo je bilo posebno dirljivo, jer ipak se radi o Mamićevom rodnom kraju.
 
Nakon što je podijelio brojne autograme i pozirao za fotografiju s nebrojenim obožavateljima, Zdravko Mamić raskrinkan je na centru igrališta Mladosti kao - Grga.
 
Naime, Miroslav Jurišić, predsjednik Mladosti pred cijelim krajem koji se sjatio oko igrališta, otkrio je Mamićev nadimak iz djetinjstva i to tako što je uglednom povratniku poklonio karikaturu na kojoj je prikazan u dresu na kojem piše Grga. 
 
"Nije mi drago zbog ovog otkrića, jer nadimak je do sada bio tajna. Ali istina je da su me tako zvali dok sam bio dijete, ali ne znam zašto." komentirao je Mamić objavu tajne koju su do sada čuvali Ždralovi.
 
Ipak, ne zamjera im to, upravo suprotno, jer ponesen emocijama i sjećanjem na dane djetinjstva kada je, kako kaže, odmah pored igrališta Mladosti krao grožđe, promijenio je odluku s kojom je došao u Ždralove:
 
"Namjeravao sam ovdašnjoj školi nogometa darovati 50 tisuća kuna, ali dolaskom ovdje preplavili su me osjećaji i odlučio sam Mladosti donirati 300 tisuća kuna."

Pročitajte više