Manchester se sramotio i na tribinama: Navijači Uniteda u Liverpoolu slavili smrt 96 Redsa

Screenshot: Youtube

BROJNI navijači Manchester Uniteda uhvaćeni su kako tijekom gostovanja na Anfieldu na prvoj utakmici osmine finala Europa Lige, koju je njihov klub izgubio 0:2, pjevaju pjesme i izvikuju slogane kojima se izruguje tragedija na stadionu Hillsborough 1989. godine, u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpoola.

Tijekom prvog poluvremena pjevali su morbidne stihove i skandirali "Sun je bio u pravu, vi ste ubojice", referirajući se na "otkriće" zloglasnog tabloida da su za tragediju u Sheffieldu krivi navijači Liverpoola, a ne jorkširska policija, za koju je službeno utvrđeno da je odgovorna za katastrofu.

Sun se s ogromnnim zakašnjenjem ispričao za svinjariju koju je napravio, a isto su tijekom i nakon utakmice putem društvenih mreža napravili brojni navijači Uniteda, koji su se distancirali i ogradili od idiotarije njihovih suboraca na Anfieldu, ali počinitelji ovog verbalnog proljeva sigurno misle kako je ono što su urlali jako smiješno i provokativno.
 
Veliko rivalstvo između Liverpoola i Uniteda već desetljećima stvara mržnju između navijača dva najveća engleska kluba, pa tako i fanovi Redsa često izruguju i slave tragediju omraženog Uniteda, pad njihovog aviona u Munchenu 1958., pri čemu je poginulo osam igrača i tri člana Manchesterovog stožera.
 
Ali, mora se priznati kako su se sinoć suzdržali i gostima nisu odgovarali istom mjerom. 

Pročitajte više