Manchester u finalu Kupa

PREMA očekivanju, Fergusonova "crvena armija" je i preko Watforda umarširala u finale engleskog Kupa. Nije to bio forsirani marš, ali rutinski, profesionalno i racionalno obavljen posao. Egzekutori kao i obično u posljednje vrijeme bili su Rooney (2) i Ronaldo. No, treba odati priznanje Watfordovim igračima (koji su već izgubili status Premierligaša) za hrabru i beskompromisnu borbu.

No, protiv Manchestera i svemoćnog Ronalda to je bilo daleko od dovoljnog. Rooney je već na početku s lijevog ruba šesnaesterca naprosto zakucao loptu pod gredu inače dobrog  vratara Leeja. Nakon pomalo neodlučne intervencije Manchesterove obrane, Bouazza (dvostruki strijelac protiv Portsmoutha) je akrobatskim poluvolejom izjednačio u 32. minuti. Lopta je okrznula Heinzea na putu prema golu, ali to nikako nije umanjilo ljepotu cijele akcije.

Ipak, Manchesteru je trebalo samo dvije  minute da "restaurira" vodstvo. Opet se sve odvijalo u režiji Rooney-Ronaldo. Portugalac je bio na pravom mjestu nakon Roonyevog ulaska u kazneni prostor, tako da s tri, četiri metra nije bilo teško zatresti mrežu 21. put ove sezone.

U drugom poluvremenu Manchester je malo spustio ritam. Više i nije bio potrebno. U 48. minuti Alan Smith je lagano doveo Rooneya u čistu poziciju za gol 3-1.
Alan Smith, koji je protiv Rome i asistirao i pogađao, večeras je samo asistirao. Drugi put za Kevina Richardsona (zamijenio Ronalda) i za  konačnih 4-1. Hoće li se rivalstvo Manchester Uniteda i Chelseae nastaviti i u FA Kupu, vidjet ćemo sutra kada londonski plavi igraju drugo polufinale. Protivnik je Blackburn Rovers.

M.J.
Foto:AFP

Pročitajte više