Manchester United želi se riješiti zvijezde optužene za namještanje

Foto: Getty Images

PRETHODNOG tjedna Španjolska je bila potresena skandaloznom informacijom kako je prvenstveni ogled Real Zaragoze i Levantea 21. svibnja 2011. godine bio u znaku mita i korupcije. Real Zaragoza pobijedio je s 2:1.
 
Sporna utakmica već je godinama pod sumnjom. Svojevremeno je pravosuđe donijelo odluku kako ne postoji dovoljno argumenata za proširenje istrage, no dokazi su pribavljeni te je optužnica iznova podignuta. Prema tvrdnjama tužiteljstva, među Levanteovim igračima nakon poraza podijeljeno je milijun eura. 
 

 
Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv 41 umiješane osobe. Među osumnjičenicima je i Ander Herrera (28), veznjak Manchester Uniteda koji je ponikao u Zaragozinoj omladinskoj akademiji i potom od siječnja 2009. do srpnja 2011. godine nastupao za seniorsku momčad. Španjolski reprezentativac proteklog je tjedna medijski istupio te se izjasnio nevinim.
 
Manchesterovo rukovodstvo navodno je započelo promišljati o cjelokupnom događaju. Iako još nema konkretnih dokaza kako je Španjolac sudjelovao u nečasnim radnjama, spekulira se kako čelnici mančesterskog kluba razmatraju o prodaji Andera Herrere zbog negativnog utjecaja na klupski imidž. 
 
Prema Transfermarktu, Ander Herrera trenutačno vrijedi 30 milijuna eura. Ugovor mu istječe 30. lipnja 2019. godine. Otočki mediji pišu kako su za španjolskog reprezentativca interes već iskazali pojedini engleski, španjolski i talijanski klubovi. U Manchester United pristigao je 1. srpnja 2014. godine iz Athletic Bilbaa u transferu vrijednom 36 milijuna eura.

Pročitajte više