Mancini nakon "šamaranja" Uniteda: United još ima šanse za naslov, pa nismo osvojili šest bodova

TALIJANSKI strateg na klupi Manchester Cityja Roberto Mancini smiruje euforiju nakon velike pobjede na Old Traffordu nad gradskim rivalom Manchester Unitedom od 6:1.

Nakon jedne od najvećih pobjeda u povijesti Manchester Cityja Mancini smatra da je prerano za otpisivati neke od rivala za naslov u Premiershipu.

"Još uvijek imam veliki respekt prema Unitedu, a osim njih tri ili četiri momčadi mogu do naslova. Mislim da je Manchester United još uvijek iznad nas kao klub, a mi to možemo promijeniti samo ukoliko osvojimo prvenstvo i tek tada možemo reći da smo bolji od Uniteda", smatra Mancini kojeg je nekoliko dana uoči velikog sudara u Manchesteru pohvalio kolega s klupe rivala Alex Ferguson zbog načina na koji je riješio problem oko Carlosa Teveza.

U svojoj momčadi Mancini ima još jednog vrlo neobuzdanog igrača koji je u gradskom derbiju odigrao možda i najbolju utakmicu od dolaska iz Intera.

"Ako ćemo govoriti o Mariju Balotelliju - nogometašu, mislim da je među najboljih pet na svijetu, a njegov problem je što zbog mladosti upada u probleme. Zbog njega se nadam da će se smiriti u glavi i ako to učini postat će jedan od tri najbolja igrača na svijetu, uz bok Cristianu Ronaldu i Mesiju", izjavio je Talijan, te se još malo osvrnuo na samu utakmicu protiv Manchester Uniteda.

"Igrali smo s dva napadača jer sam gledajući posljednje utakmice Uniteda uvidio da protivnici stvaraju puno šansi, a mi inače igramo vrlo dobro s dva napadača i zato smo pobijedili. Ne može se puno momčadi pohvaliti pobjedama na Old Traffordu, a na koncu osvojili smo "samo" tri boda za ovu pobjedu – ne šest, nego tri", zaključio je Mancini.

Pročitajte više