Mandžukić: Drugačija uloga, ista strast

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MARIO MANDŽUKIĆ nalazi se na Svjetskom prvenstvu u Kataru u bitno drugačijoj ulozi u odnosu na Svjetsko prvenstvo kojem je prije četiri godine domaćin bila Rusija. Ondje je Mandžukić bio jedan od najprepoznatljivijih lica hrvatske reprezentacije i jedan od zaslužnih za srebrnu medalju. Danas je jedan od pomoćnik izbornika Zlatka Dalića.

"Izbornik Dalić me pitao bih li se priključio njegovom stožeru i s veseljem sam pristao jer mogu i želim pomoći. Imao sam i prije toga planove krenuti u trenerske vode, a kako sam bio dugo u reprezentaciji odluka mi je bila vrlo laka. Dobro poznajem izbornika, druge članove stožera i sve ljude oko reprezentacije, znam koliko je to ugodno i profesionalno okruženje za rad pa se lako ponovno priključiti ekipi", rekao je kad je preuzimao novu ulogu.

"Korak po korak"

"Sve je, naravno, puno drugačije. Sada sam s druge strane, gledaš detalje koje prije nisi vidio, što je ujedno i zanimljivo. Ono što je jednako jest da i kao igrač i kao trener moraš biti maksimalno koncentriran i ozbiljan. Čini mi se da sam sada ipak malo opušteniji nego kao igrač, što je vjerojatno i logično", dodao je tom prilikom.

Sad je pred njim prvo Svjetsko prvenstvo u toj ulozi. Kako se osjeća i što očekuje otkrio je u kraćoj objavi na Instagramu, uz koju je objavio nekoliko fotografija s treninga hrvatske reprezentacije.

"Pripreme za još jedno Svjetsko prvenstvo. Uloga je drugačija, strast je ista", napisao je i stavio heštegove "korak po korak" i "nikad ne prestaj".

Pročitajte više