MANDŽUKIĆ ODLAZI, DOLAZI SMS, VRAĆA SE POGBA Počinje velika rekonstrukcija Juventusa

Foto: Gettiy Images/Guliver Image

TALIJANSKI mediji pišu da Juventus pokreće radikalnu obnovu kako bi napokon osvojio Ligu prvaka. Uz to što dovodi nekoliko mega pojačanja, sprema se i otpustiti nekoliko zvijezda. Prije svih Marija Mandžukića, koji bi u 32. godini i nakon tri sezone u Juveu trebao otići. Nije nedodirljiv ni Gonzalo Higuain, iako je prije dvije godine plaćen rekordna 94 milijuna eura. 

Corriere dello Sport otkriva da bi dva nezamjenjiva napadača Juventus pokušao zamijeniti Alavarom Moratom. Španjolac bi nakon sjajnog dvogodišnjeg iskustva u Juventusu, odakle ga je 2016. otkupio Real, sada došao na posudbu iz Chelseaja. Juventus bi to platio 15 milijuna eura, dok bi za otkup igrača morao dati 40 milijuna. 
 
Osim njega, Juve bi napad ojačao Edinsonom Cavanijem. Najbolji strijelac u povijesti PSG-a također nosi odlične uspomene iz Italije, gdje se "nazabijao" u Napoliju. Talijani računaju da bi ga PSG prodao za 60 milijuna eura. 
 
Prave poslastice tek slijede. Juventus ne krije da želi vratiti Paula Pogbu, kojem nikako ne ide otkako je prije dvije godine za tada svjetski rekordnih 105 milijuna eura Juventus zamijenio Manchester Unitedom. Talijanski prvak i ovdje bi posegnuo za dvogodišnjom posudbom uz mogućnost otkupa. Problem je što Pogba u Unitedu zarađuje devet milijuna eura godišnje, ali Juve se nada da bi pristao na nešto manju plaću ako bi opet bio sretan, mažen i pažen. "Na papiru se ovo možda čini kao nemoguća misija, ali Mino Raiola često izvede isto što i Tom Cruise", piše Tuttosport, očito polažući nade u svemoćnog superagenta koji zastupa Pogbu. 
 
Stefan Milinković-Savić novi je kapitalac sredine terena i u Juventusu ga smatraju idealnim igračem za podizanje kvalitete momčadi. SMS je odigrao sjajnu sezonu za Lazio, a veza s njim, Pjanićem, Pogbom i Canom bila bi za najveće domete. 
 
Ovdje čak najveća prepreka nije odšteta od 90 milijuna eura, jer Juventus sjajno stoji financijski, nego to što Lazijev predsjednik Lotito ne podnosi kolegu s druge strane Agnellija i Juveovog sportskog direktora Marottu. 
 
Ali Mateja Kežman, zastupnik veznjaka kojeg žele brojni velikani, izjavio je za Calciomercato: "Interes za Sergeja je enorman. Na tržištu nogometaša nikada ne znate što nosi novi dan i sve je moguće."

Pročitajte više