MARIO MANDŽUKIĆ

Mandžukićev osobni trener: S ovakvim igračem nisam nikada radio

Foto: Gullive Image

LUKA MILANOVIĆ, osobni fitness trener Marija Mandžukića, otkrio je u razgovoru za talijanski Tuttosport u kakvoj je formi njegov klijent i kada bi mogao debitirati za Milan.

Ovakvog igrača nikad nisam vidio, s njim je sve lako

Podsjetimo, Mandžukić je posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao u ožujku 2020. godine. S obzirom na to da su mu 34 godine, dio navijača zabrinut je oko toga koliko može dati Milanu i kada će biti spreman za treniranje i igranje punim intenzitetom. 

"Mario me nazvao prije pet mjeseci. Otad intenzivno radimo na pripremama. Jako je važan osobni odnos kada je riječ o ovakvoj vrsti rada, omogućava mi da imam podatke koje mogu koristiti. To što ga poznajem pomoglo mi je da napravim uspješan program, maksimalno prilagođen njemu", započinje Milanović, pa dodaje: "Svaki dan se nalazimo i radimo na snazi i izdržljivosti s personaliziranim vježbama i programom koji je dizajniran za njega. Ali radili smo i vježbe s loptom".

Objasnio je i kako je Mandžukić jedan od najvećih profesionalaca koje je ikad vidio. "Zahvaljujući njegovoj odlučnosti i predanosti, sve je bilo lakše. Pričamo o napadaču koji se uvijek želi natjecati na najvišem nivou. Snaga i kondicija su mu na visokom nivou, već je sad spreman trenirati s ekipom", rekao je Milanović.

Na pitanje kada možemo očekivati da će biti spreman za igru, odgovorio je: "Trebat će neko vrijeme da se prilagodi na sve, ali to vrijeme je puno kraće u odnosu na normalnog nogometaša. Radim sa sportašima već 20 godina i takvog igrača nisam vidio. On je sigurno u top tri igrača s kojima sam radio. Bit će 100% spreman već za dva ili tri tjedna".

"U Milan je stigao jer se uvijek želi natjecati i pobijediti. Uvijek daje sve od sebe, maksimalno je fokusiran tijekom treninga i utakmica. Ne znam zašto je izabrao dres s brojem 9, ali ne boji se nikog i zna kako doći do uspjeha", zaključio je Milanović.

Trener nije ni razmislio kada su mu predložili Mandžukića

Hrvatski napadač vratio se u Serie A nakon što je prije malo više od godinu dana napustio Juventus. U međuvremenu se kratko okušao u katarskom Al-Duhailu, ali tamo se nije snašao pa je vrlo brzo ponovno postao slobodan igrač.

"Kad su mi iz kluba rekli da bi mogli dovesti Mandžukića, istog trenutka sam rekao da to naprave. Razgovarao sam s njim, motiviran je. Riječ je o velikom pobjedniku. Uvijek svojim igračima govorim da nije bitno koliko minuta igraju, već koliko kvalitetno to odrade. Ibrahimović i Mandžukić zajedno? Vidjet ćemo, sve je otvoreno", rekao je Milanov trener Stefano Pioli.

Prije Juventusa je igrao za Atletico, Bayern, Wolfsburg, Dinamo, Zagreb i Marsoniju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više