MARIO MANDŽUKIĆ

Mandžukićev veliki prijatelj o njegovom privatnom životu: On vam je poput medvjeda

Foto: EPA

U EKSKLUZIVNOM intervjuu Tuttosporta pojavio se bivši Juventusov stoper Medhi Benatia. Stasiti Alžirac kojeg se klub olako riješio na ružan način danas je igrač katarskog Al-Duhaila, gdje igra s legendarnim hrvatskim centarforom Marijem Mandžukićem.

Benatia i Mandžukić bili su suigrači i u Juventusu tri sezone gdje su postali veliki prijatelji, no klub ih se riješio na ne baš lijep način. Benatiju, 32-godišnjeg stopera, otpisao je poslije povratka "izdajnika" Leonarda Bonuccija 2019. iz Milana.

Juventus se na ružan način ponio prema Mandžukiću i Benatiji

Benatia je do tada bio standardan u prvoj momčadi i igrao je sjajno, no povratkom Talijana izletio je iz momčadi te odlučio u zimskom prijelaznom roku prošle sezone otići u Katar. 

Mandžukić je otpisan šest mjeseci kasnije dolaskom novog trenera Maurizija Sarrija. 33-godišnjeg miljenika torinske publike potjerao je zapravo sportski direktor Fabio Paratici zbog kojeg Mario nije dobio ni minute ove sezone u Juventusu.

Uslijedile su brojne drame oko njegovog transfera, da bi ga Talijani koncem prosinca 2019. besplatno pustili u katarski Al-Duhail.

VIDEO: Mario Mandžukić u Juventusu

Benatia je, logično, morao svojim gazdama opisati bivšeg suigrača, popularnog po nadimku Mr. No Good.

"S njim vam je uvijek isto. On je poput dobrog medvjeda"

Talijane je zanimalo je li u Kataru isti kao i u Torinu - često je djelovao namrgođeno, neraspoloženo i nepristupačno, zbog čega su ga zafrkavali bivši suigrači, prvi Patrice Evra.

"Da, uvijek je isto s njim, nije se promijenio. Prije nego što je stigao, pitali su me o njemu. Rekao sam im: 'Vidjet ćete. On nije netko tko se puno smije, ali na terenu mu možete vjerovati jer daje 200 posto na svakom treningu i na svakoj utakmici. On je ratnik'", započeo je Benatia pa je nastavio:

"Međutim, htjeli su znati kakav je on kao osoba. Teško je objasniti njegovu posebnost. On je medvjed, ali dobar medvjed, koji čuva svoju privatnost i privatni život do te mjere da ako ga netko pita što je radio nakon treninga, odgovorit će da to nije nešto što nekog drugog treba zanimati."

Benatia tvrdi da se Mandžukić dobro prilagodio u Kataru.

"Dobro mu je, ali sigurno da mu nedostaju toplina i podrška navijača kao na Juventusovom stadionu. Tamo su izvikivali njegovo ime, u Torinu je bio jako voljen, to ga je jako motiviralo. Često razgovaramo o tome - u Kataru morate pronaći druge razloge za motivaciju kada izađete na terene i vidite poluprazne tribine."

Pročitajte više