ALEN HALILOVIĆ

Marca: Što se dogodilo s Alenom Halilovićem?

Foto: Instagram

ALEN HALILOVIĆ (24) od danas je igrač engleskog drugoligaša Birminghama i to mu je deveti klub u karijeri.

Prošlu polusezonu proveo je na posudbi iz Milana u nizozemskom Heerenveenu nakon čega je raskinuo ugovor s Talijanima i postao slobodan igrač.

Prije Heerenveena i Milana igrao je za Dinamo, Barcelonu B, Sporting Gijón, HSV, Las Palmas i Standard Liege pa se njegovim transferom u Englesku zabavila i Marca, što zbog staža u Španjolskoj, što zbog činjenice da ga u novom klubu čeka španjolska legenda Aitor Karanka. Legendarni Realov branič menadžer je Birmingham Cityja.

Španjolci u Halilovićevom opisu podsjećaju na njegov put iz Dinama u Barceloninu La Masiju gdje se očekivao veliki rast "hrvatskog Messija", no to se nije dogodilo. Marca piše da je Halilovićeva nogometna kvaliteta daleko iznad razine Birminghama, ali dodaje i da je jednako upitno hoće li ikada ostvariti svoj puni nogometni potencijal.

Marca se u odlomku "Što se dogodilo s Halilovićem?" posebno bavi uzrocima njegovog pada.

"Možda je na njegova mlada ramena stavljen preveliki pritisak. Njegov transfer u njemački HSV nije uspio i brzo se vratio u španjolski Las Palmas. Tu je impresionirao, ali Nijemce nije uvjerio pa je time njegov transfer u AC Milan bio iznenađujući. Gledajući unatrag, čini se da su svi klubovi s njim tražili krađu na tržištu, kladeći se na njegov talent o kojem se uvijek razgovaralo, a ne na igrača koji je postojao u tom trenutku. Milan ga je pustio bez imalo razmišljanja, a ako ne uspije u drugoligašu Birminghamu, gdje će uspjeti? Karanka će odmah vjerovati u njegov talent, no sada ostaje za vidjeti je li Halilović još jedan talent koji je nestao ili su Halilovićevi prethodni klubovi krivci što ga nisu uspjeli razviti", zaključuje ugledna Marca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više