Marca: Ancelotti ima više dilema. Jedna od njih je Modrić

Foto: EPA

REAL MADRID i Real Sociedad remizirali su u utakmici bez golova u 19. kolu španjolskog prvenstva. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić utakmicu je započeo na klupi, a dobio je priliku tek u završnici te je ušao na travnjak u 77. minuti. Dotad je njegovu poziciju popunjavao Dani Ceballos, 26-godišnji veznjak koji je godinama čekao svoju priliku u Realu. 

Ugledni španjolski list Marca navodi kako je Ceballos odigrao još jednu utakmicu te da bi upravo on mogao biti Ancelottijeva zamjena za Modrića. "Kad je Hrvat u punoj snazi, on je neupitan za prvi sastav. No Modrić je često na klupi otkad se vratio sa Svjetskog prvenstva. Odlične vijesti za Ancelottija su što ima spremnu zamjenu u Ceballosu. Tandem Kroos-Modrić više nije nedodirljiv u sredini terena", piše Marca.

Real Madrid je protiv Sociedada igrao samo tri dana nakon gradskog derbija s Atleticom u Kupu kralja, u kojem je stigao do pobjede nakon produžetaka. Modrić je u toj utakmici odigrao svih 120 minuta, a španjolski mediji navode da je to i razlog zbog kojeg je u ligaškom susretu s Real Sociedadom na klupi bio većinu vremena.

Ancelottijeve dileme

Nakon utakmice protiv Real Sociedada, u kojoj je Real igrao vrlo dobro, no nije uspio zabiti gol, Marca navodi kako Ancelotti ima više dilema u svojoj momčadi. Osim veznog reda, tu je i pozicija desnog beka.

Standardno rješenje bio je Dani Carvajal, no on se vratio u lošem stanju sa Svjetskog prvenstva te se još uvijek nije potpuno oporavio od ozljede. Njegovu su poziciju igrali Nacho, Odriozola, Eder Militao, Lucas Vazquez, čak i Rüdiger. 

Također, u Realu nema standardnog igrača na desnom krilu. Vinicius je prvi izbor na lijevoj strani, Benzema kao centarfor, a na desnoj je strani minutaža podijeljena između Rodryga, Valverdea i Marca Asensija.

Pročitajte više