HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Barcelona je na rubu pobune, a Rakitić je glavni nezadovoljnik

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKO ogorčenje vlada u svlačionici Barcelone i samo što nije ozbiljno eskaliralo, piše Marca, najčitaniji španjolski dnevnik. 

Navodi više razloga za to: neuspjeh kluba da kupi Neymara usprkos obećanju predsjednika Bartomeua glavnim igračima da će to napraviti, zatim s tim povezan osjećaj niza igrača da su iskorišteni tek kao sredstva zamjene za Neymara, pri čemu je najnezadovoljniji Ivan Rakitić, pa loš ulazak u sezonu i nesposobnost skupo plaćenog Antoinea Griezmanna da se uklopi u momčad te, konačno, "Messidependenciju".

"Klan prevarenih i klan odbačenih"

"U svlačionici Barcelone je loša atmosfera. Ključni igrači, koji su od predsjednika tražili, a on im obećao da će vratiti Neymara, sada se osjećaju prevareni kada su krajem prijelaznog roka shvatili da neće biti ništa od ponovnog ujedinjenja trija MSN. I dok se oni osjećaju prevarenima, svi igrači koje je Barcelona neuspješno i protiv njihove volje nudila PSG-u u zamjenu za Neymara (Semedo, Dembele, Todibo i Arturo Vidal) osjećaju se potrošeni, odbačeni, a nikako im ne odgovara ni što im je takvom degradacijom od strane njihovog kluba pala i tržišna vrijednost."

"Ljutiti Rakitić najviše kvari ionako lošu atmosferu"

Marca u tom pogledu posebno ističe Rakitića: "On je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici. Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko tjedana od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u momčadi."

"Preskupi Francuzi iritiraju ostale"

Dva francuska asa također su problematična: "Dembeleova neprofesionalnost iritira sve; trenere, suigrače i upravu. A loš ulazak momčadi u sezonu i samo četiri boda iz tri utakmice donijeli su kritike na račun Antoinea Griezmanna, za kojeg je plaćena odšteta od 120 milijuna eura i koji je jednu utakmicu odigrao sjajno, ali ga na dvije nije bilo."

"Ovisnost o Messiju"

"Messidependencia" je još jedan u nizu razloga za nezadovoljstvo među igračima Barcelone, piše Marca. Navedeni pojam znači preveliku ovisnost Barcelone o njenom glavnom igraču i nemoć kada on ne igra. Ovaj prigovor ide na račun trenera Valverdea, koji na startu sezone nije dokazao da u nedostatku Messija njegov izostanak može barem djelomično izostaviti drugim igračima ili promjenama uloga u momčadi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.