Marca i As o Hezonji: Crnogorac je briljirao, a onda ga je savršeni Hrvat razbio

Foto: Profimedia

MARIO HEZONJA briljirao je u Realovoj domaćoj pobjedi protiv Armanija 88:71 za savršen skor prvaka Europe i nakon četiri utakmice Eurolige. Za 21 minutu postigao je 13 poena uz samo jedan promašen šut iz igre (6/7) i imao tri skoka, ali i napravio sjajan posao u obrani zaustavivši Nikolu Mirotića, najveću zvijezdu gostiju. Hrvatsku zvijezdu Reala slave najčitaniji španjolski sportski mediji.

"Hrvat je bio sjajan na oba kraja terena, ali ključan potez mu je razbijanje Mirotića"

"Real je nastavio brutalan ulazak u sezonu 11. uzastopnom pobjedom. Nisu ga uspjeli zaustaviti ni Ettore Messina ni Nikola Mirotić. Zapravo, možda bi Crnogorac to i napravio da ga nije doslovno razbio Mario Hezonja. Hrvat je bio sjajan na oba kraja terena, ali ključan potez izveo je u drugoj četvrtini. Mirotić je do tada bio odličan s 9 poena, 5 skokova i 2 ukradene lopte, ali tada je na njega naskočio Hezonja i grogirao ga.

Hezonja je tako opalio Mirotića da mu se pojavila modrica i nakon toga je bio neprepoznatljivo loš. Do kraja utakmice imao je još samo 4 poena i 1 skok. Hezonja je zatim košem i slobodnim bacanjem za 66:55 prelomio utakmicu, a u zadnjoj četvrtini je dao ogroman doprinos u obrani krađom lopti i agresijom. Tako je Realu omogućio ekshibiciju u završnici. Doista ne znamo tko ih može zaustaviti", piše Marca.

"Golemi hrvatski as Reala"

As naziva hrvatskog asa Reala "golemim" u oba segmenta igre i pobjede. "Hezonja je oduševio raznovrsnošću, pa je tako u drugoj četvrtini kao četvorka raznio Mirotića udarcem kukom u glavu. Od toga je zvijezda Armanija dobila šljivu, ali i od dotad najboljeg igrača utakmice postao impotentan. Hezonja je ubacio u mode parnog valjka i zaključio meč u Realovu korist", piše As i poentira slično kao prethodno citirani madridski dnevnik: "Tko će stati na kraj Hezonji i Realu?"

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ HEZONJU
 

Pročitajte više