Marca i As o Hezonji: Super Mario u transu. Hrvat čudesno postao rekorder Reala

Foto: EPA

MARIO HEZONJA odigrao je jednu od partija života te postao rekorder Reala u pobjedi kod Virtus Bologne (96:79) u Euroligi. Hezonja je bio najbolji strijelac s 26 poena, ali od toga je čak 24 zabio tricama. Iz daljine je gađao sjajnih 8/11 te postao prvi igrač u povijesti Reala koji je u najjačem natjecanju pogodio osam trica. Vodeći španjolski mediji na naslovnicama slave Hezonjin pothvat i nazivaju ga istim nadimkom, kao što isti pojam koriste za opis njegove igre.

Marca: Talijani će godinama pamtiti fatalnog Hrvata

"Super Mario Hezonja katapultirao Real s osam trica" naslov je pod kojima Marca piše: "Hrvat je se 26 koševa od čega osam trica iz 11 pokušaja, neutralizirao sjajnog Belinellija. On je također zabio 26, a trice je gađao 6/9, ali je Hezonja pokopao Bolognu s pet uzastopnih trica na početku zadnje četvrtine.

Hezonja ih je sve zabio za samo četiri minute! Bologni i njenim navijačima trebat će godine da zaborave lice i posebno trpanje Marija Hezonje, hrvatskog arhitekta velike Realove pobjede. Njome je Realu omogućio da dođe na samo jednu pobjedu od osiguranja prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu, a to gotovo sigurno znači i da je Real jednom i pol nogom u Final Fouru".

Isti izvor ističe: "Hezonjina majstorska partija bila je jedna od onih koje obilježavaju eru. Najvažnije je što je trpao u dva ključna dijela utakmice. Prvo kada je fantastični Belinelli s 15 uzastopnih poena izvukao Virtus iz rupe, te na početku zadnje četvrtine, kada je za samo tri minute i 44 sekunde zabio nevjerojatnih pet trica. Hezonja je igrajući u transu prelomio utakmicu. Talijani su nestali pokopani pod kanonadom hrvatskog dalekometnog topništva."

As: Dinamit, palež, smrtonosne strijele...

Kao što smo istaknuli i drugi najčitaniji španjolski sportski list koristi iste pridjeve i metafore pišući o Hezonjinoj nezaboravnoj partiji. "Super Mario u transu" je naslov Asa, a u tekstu piše:

"Hezonja je dinamitom raznio Bolognu i s čak osam trica postao Realov rekorder u Euroligi. Hrvat je zapalio dvoranu u Bologni. Od njegovih 26 poena, 18 ih je imalo učinak smrtonosne strijele, jer je sa šest trica prelomio meč u završnici. Kakva demonstracija moći SuperMarija i njegov fantastičan završni dodir!"

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠTO JE HEZONJA RADIO REALU

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.