Marca: Jedan od ključnih igrača trofejnog Zidaneovog Reala odlazi u PSG

Foto: Guliver Image/Getty Images

KEYLOR NAVAS nakon pet godina odlazi iz Reala. Reprezentativac Kostarike branio je mrežu Reala u 162 utakmice, imao je svojih uspona i padova, no bio je jedan od najzaslužnijih za tri uzastopna naslova prvaka Europe.

Ipak, koliko god zlata vrijedio Realu, Kostarikanac nikad nije bio dovoljno cijenjen na Bernabeuu. Od početka njegove avanture u Madridu, Uprava mu je stalno tražila zamjenu, radila mu je iza leđa i doslovce ga tjerala iz kluba. Mirni i tihi Navas samo je šutio i branio. Sjajno branio.

Navas je stigao kao zamjena za Ikera Casillasa, ali je ove sezone uglavnom grijao klupu iza prvog izbora Thibauta Courtoisa. Bila je to kap koja je prelila čašu njegova strpljenja. Odlučio je otići.

"Vrijeme je za novi početak!" rekao je ovaj 32-godišnjak nakon posljednje utakmice sezone i uz ovacije Bernabeua zatvorio je jedno poglavlje u životu.

Marca danas donosi ekskluzivu kako je Navas pronašao novi klub, a riječ je o PSG-u. List blizak Realu piše kako pregovori između vratara i kluba s Parka prinčeva traju već tri tjedna, a jučerašnja odluka Gigija Buffona da ode iz francuske prijestolnice samo je ubrzala stvari.

Navas će se tako sljedeće sezone boriti za mjesto među vratnicama s Alphonseom Areolom, a Real navodno neće praviti probleme Kostarikancu u znak zahvale za sve što je dao Kraljevskom klubu. Marca tako zaključuje da bi do transfera trebalo doći ovih dana pa će Navas jednu europsku metropolu zamijeniti drugom.

Pročitajte više