Marca o Hezonji: Srušio Partizan u voljenom Beogradu pa poslao ljubavnu poruku Realu

Foto: Profimedia

MARIO HEZONJA briljira za Real u završnici regularnog dijela Eurolige. Prvaku Europe je u samo dva dana donio važne pobjede kod Albe i Partizana. Zbog toga, ali i zato što još nije produljio ugovor s Realom iako mu klub nudi produljenje, najčitaniji španjolski sportski medij mu je posvetio par tekstova zadnjih dana.

"Hezonja je donio Realu dva pothvata par dana"

Nakon što je Real vodio do pobjede 88:76 u krcatoj beogradskoj Areni, Marca je napisala tekst pod naslovom "Hezonja čini Reala liderom Eurolige", u kojem piše: "Hezonja je s 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije donio Realu pobjedu kod Partizana koja je jako važna iz dva razloga. Realu jamči prvo mjesto na kraju regularnog dijela natjecanja te rekord pobjeda, 25. Za oba pothvata Real može zahvaliti Hezonji. Samo 48 sati nakon što je bio igrač odluke za pobjedu u Berlinu, u Beogradu je ponovio jednu od onih utakmica u kojima pokazuje najbolje iz svog repertoara. Protiv ovakvog Hezonje i Reala, Beograđanima treba više od paklene atmosfere u njihovoj dvorani."

"Ostao je očaran Beogradom i od tamo poslao ljubavno pismo Realu"

Marca je zatim hrvatskom asu europskog prvaka posvetila još jedan tekst, naslovljen "Hezonja ostao očaran Beogradom i od tamo poslao ljubavno pismo Realu". Marca ovo ističe jer je Hezonja poznat po tome da ga ne drži mjesto. U zadnjih devet godina promijenio je čak sedam klubova, a nakon dvije sezone u Realu zove ga Panathinaikos i nudi mu sjajne uvjete. U isto vrijeme nema napretka u pregovorima Hezonje i Reala oko novog ugovora.

"Super Mario je nakon Berlina eksplodirao i u Beogradu"

Zato Marca piše: "Hezonja je potvrdio povratak u sjajnu formu nakon nekoliko lošijih utakmica i stalne nesigurnosti oko njegove budućnosti u Realu. Prije 10 dana objavili smo kako se Real sprema na to da će ostati bez Hezonje jer se ne mogu naći u pregovorima. Ali u tjednu s dvije utakmice Eurolige, Super Mario je nakon Berlina (22 poena i 8 skokova) eksplodirao i u Beogradu. Hrvat je opet postao glavni igrač Reala u napadu. Osim toga, važno je što je i kod Albe i kod Partizana zasjao kada su suparnici prijetili iznenaditi Real pobjedama."

Marca ističe ono što je Realu sada još bitnije: "Iako mu iz Atene dolaze sirenski pozivi, Hezonja je nakon utakmice uzvratio ljubav Realu. Čak su i njegovi profili na društvenim mrežama, na kojima je neko vrijeme pauzirao, ispunjeni gestama naklonosti Realu." Španjolci napominju da je Hezonja napravio to i kao osvjedočeni obožavatelj Beograda i atmosfere koja tamo vlada: "Zadnje što je tamo objavio je video kako beogradska Arena podrhtava od navijanja partizanovaca. Hezonja je uz video fenomenalne atmosfere napisao da ga prolaze trnci, ali i dodao znakovito: Naprijed, Real!"

Pročitajte više