Marca o srpskom košarkašu: Bio je na rubu smrti

Foto: Profimedia

SRPSKI košarkaški reprezentativac Boriša Simanić postao je jedna od glavnih tema nedavnog Svjetskog prvenstva na kojem je većinu utakmica za reprezentaciju morao propustiti nakon teške ozljede. Podsjetimo, na turniru na kojem je Srbija uzela srebro on je u susretu protiv Južnog Sudana dobio udarac laktom u bubreg, zbog čega je morao na dvije operacije i zbog kojeg mu je bubreg odstranjen.

Ta ozljeda i oporavak srpskog košarkaša zanimljivi su i španjolskim medijima jer je Simanić košarkaš Zaragoze. Marca tako danas, pozivajući se na srpske izvore, navodi da je košarkaš bio na rubu smrti i operiran pod nadzorom liječnika srpske reprezentacije Dragana Radovanovića, a da je potom morao na novu operaciju tijekom koje mu je izvađen bubreg.

Radovanović: Da nije operiran, život bi mu bio ozbiljno ugrožen

Radovanović je objasnio da je Simanić tijekom prve operacije izgubio 2.5 litara krvi i da je nastala panika jer je mogao umrijeti od krvarenja. Ponestale su zalihe njegove krvne grupe i situacija je bila krajnje ozbiljna dok se po Filipinima tražila zaliha krvi za njega.

"Da nije prvi put operiran, život bi mu bio ozbiljno ugrožen jer bi iskrvario. Da se čekalo do sutra ujutro...", pojasnio je Radovanović, dodavši da Simanić može nastaviti karijeru.

Pročitajte više