MLS

Marca otkrila koliko će Bale zarađivati u MLS-u. Daleko manje od Albanca i Talijana

Foto: EPA-EFE

GARETH BALE je tri tjedna prije 33. rođendana objavio da ima novi klub. Na društvenim mrežama objavio je video kako pognute glave nosi kapu i dres nove momčadi. Zatim pokaže lice, nasmije se i gestikulirajući pokaže srce, što je uradio i kada je prije devet godina došao u Real kao najskuplji nogometaš u povijesti. Sada je objavu završio rečenicom: "Vidimo se uskoro, Los Angeles." 

32-godišnji Velšanin postao je novi igrač LAFC-a nakon što je nedavno svoju reprezentaciju odveo na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 64 godine i očekuje se da će u Kataru predvoditi ekipu koja je u skupini s SAD-om, Iranom i Engleskom. Inače, LAFC je nedavno postigao dogovor i s Giorgijom Chiellinijem, legendarnim stoperom Juventusa i talijanske reprezentacije. 

On i Bale u Los Angelesu bi mogli zaigrati s Carlosom Velom, nekadašnjim napadačem Arsenala, a sada već dugogodišnjim kapetanom i najboljim igračem američkog kluba. Bale je ugovor potpisao na 12 mjeseci, a prema podacima koje donosi španjolska Marca, neće biti ni blizu najplaćenijih igrača MLS-a.

Prema njihovim izvorima, u godinu dana inkasirat će oko 1.6 milijuna dolara, dok je u Realu ta cifra prelazila 20 milijuna. Za usporedbu, novi igrač Toronto FC-a Lorenzo Insigne godišnje zarađuje 12 milijuna dolara, Albanac sa švicarskom putovnicom Xherdan Shaqiri osam milijuna u Chicago Fireu, a Meksikanac Chicharito šest milijuna u LA Galaxyju.  

 

Pročitajte više