DREAM TEAM

Marca poderala izbor France Footballa: Kako nema Modrića, Kahna, Ševčenka?

Foto: Getty Images

OVE GODINE dodjela Zlatne lopte France Footballa zbog pandemije koronavirusa neće se održati, pa je ugledni francuski list to odlučio kompenzirati izborom najboljih 110 nogometaša svih vremena.

Izbor pod nazivom Dream Team sužen je na 110 igrača iz svih era, a španjolska je Marca analizirala popis i pošteno ga iskritizirala zbog izostanka nekih velikih imena, među kojima i Luke Modrića.

Modrić je bio u konkurenciji među ofenzivnim veznjacima, ali nije prošao rez kad je trebalo ostaviti 20 najboljih u povijesti. Među drugim šokantnim izostancima prema Marci su Kaka i Pavel Nedved.

Španjolski je list od izostanaka među golmanima izdvojio Olivera Kahna, među bekovima Danija Alvesa i Javiera Zanettija, među stoperima Carlesa Puyola i Fernanda Hierra, a među defenzivnim veznjacima Patricka Vieiru, Gennara Gattusa i Claudea Makelelea.

Što se napadača tiče, popis onih koji nisu upali među 110 nominiranih još je impresivniji. Na njemu su, između ostalih, Andrij Ševčenko, Michael Owen, Raul, Alessandro Del Piero, Hugo Sanchez, Miroslav Klose, Eric Cantona, Luis Suarez, Paco Gento, David Villa i Fernando Torres.

Marca ističe da je Modrić ujedno jedan od 11 bivših dobitnika Zlatne lopte koji nije prošao posljednji rez, baš kao i već spomenuti Kaka, Nedved, Owen i Ševčenko te Omar Sivori, Denis Law, Florian Albert, Paolo Rossi, Allan Simonsen, Igor Bjelanov i Jean-Pierre Papin.

Pročitajte više