HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Real je igrao bez Modrića. To se ne može gledati

Foto: Profimedia

REAL je sinoć, godinu dana nakon povijesne blamaže, u Kupu kralja gostovao kod trećeligaša Alcoyana.

Naime, u siječnju prošle godine je također u trećem kolu Kupa na istom mjestu ispao od tog suparnika nakon produžetaka (2:1), i to nakon što je vodio do 80. minute. Sada je istim povodom došao na isto mjesto te se opet jako mučio. Hrabri trećeligaš je sve do 15 minuta prije kraja imao 1:1, ali je onda primio dva gola i Real je prošao s 3:1.

Obje ove Realove utakmice kod Alcoyana, prošlogodišnju sramotu i ovogodišnju muku, povezuje to što u njima nije igrao Luka Modrić. Ili, kako sugerira Marca, lideru La Lige u oba navrata je tako bilo jer kod Alcoyana nije bilo Modrića.

"Real bez Modrića i Kroosa nije za gledanje. Zato što bez njih to nije ista momčad. Činjenica je da Real bez njih ne igra na razini na kojoj je inače. Ancelotti je prije utakmice naglašavao kako će kod Alcoyana izvesti najbolju moguću momčad, ali ona bez Hrvata koji se odmara nije ta. Dvojac nezamjenjivih mijenjali su Valverde i Camavinga, s kojima Real možda dobiva na tranziciji i dvosmjernoj igri, ali bez Modrića i Kroosa Real je i u tom segmentu nadigrao trećeligaš."

Modrić, koji je u rujnu napunio 36 godina, sjajno igra svoju desetu sezonu u Realu. Od njenog početka nastupio je u 19 utakmica, a ova mu je bila osma koju je propustio. Sve pauze osim jedne bile su prisilne. 

Pročitajte više