Marca: Revolucija u Realu. Modrić se za poziciju u novoj postavi bori sa "sinom"

Foto: Profimedia

NAJČITANIJI španjolski sportski listi piše da Carlo Ancelotti po spas Realove sezone i svog posla kreće s velikom promjenom. Krizu u koju je upao Real i koja mu kako pišu španjolski mediji ozbiljno prijeti otkazom ako ne osvojio klupski SP koji se igra do kraja tjedna u Maroku, pokušat će prebroditi tako da će odustati od taktike koja je pod njim postala Realov zaštitni znak još prije deset godina.

Prije 10 godina prvi put je preuzeo Real. Promijenio je Mourinhovu taktiku i ušao u povijest

Ancelotti je naime tada preuzimajući Real prvi put, momčad koju je Jose Mourinho poslužio u 4-2-3-1, prestrojio u 4-3-3. Tako je od 2013. do 2015. osvojio Ligu prvaka, nezaboravnu Decimu protiv Atletica, Kup kralja protiv Barcelone te klupski SP protiv argentinskog San Lorenza. Otkako se prije godinu i pol vratio u Real, opet je igrao u 4-3-3 te tako prošle godine osvojio španjolski i europski naslov. Međutim, ove sezone mu ne ide zbog krize koja traje od početka godine. 

Marca piše da zato "Ancelotti već neko vrijeme proučava promjenu sustava s njegovog uobičajenog 4-3-3 u 4-2-3-1. Povratak Tchouamenija nakon ozljede i dobre igre Camavinge, koji je sjajan i kao privremeni lijevi bek, mogli bi nagovoriti Ancelottija da promijeni formaciju tijekom Svjetskog klupskog prvenstva.

"Modrić je igrao iza napadača, ali Rodrygo je idealan za tu poziciju"

"Nova taktika bi Ancelottiju ojačala vezni red i pripremila ga za žestoku borbu u Ligi prvaka s klubovima koji u tom dijelu momčadi imaju najveću fizičku snagu", piše Marca i citira Ancelottija: "Volim sustav 4-2-3-1, posebno u defenzivi. Na poziciji desetke, odmah iza napadača, već smo igrali s Modrićem, ali tamo mogu biti i Asensio i Rodrygo.

Posebno on voli to mjesto jer je idealan igrač za mjesto iza napadača. Da, razmišljam o tome." Marca dodaje da "Modrićev sin", kako si tepaju Rodrygo i njegov hrvatski intimus, nije jedini konkurent legendi za mjesto u novoj postavi Reala: "Dani Ceballos, koji u zadnje vrijeme odlično mijenja Modrića na centru terena je još jedan igrač koji bi mogao profitirati od ove promjene sustava.

Uvijek je isticao da je desetka njegova omiljena pozicija. Uostalom, najbolje utakmice u Betisu i mladoj reprezentaciji Španjolske davao je u toj ulozi te tako prije šest godina natjerao Real da za njega da 17 milijuna eura."

Modrić ima još jednog velikog konkurenta za mjesto desetke u paklenom mjesecu

Premda Camavinga odlično igra na lijevom beku, a i Ancelotti voli kada je tamo, Marca piše da će Realov trener radije tamo postaviti oporavljenika Alabu, a Camavingu vratiti na centar. Real u idućih mjesec dana čeka čak osam utakmica u četiri natjecanja.

Elche, Osasuna, Atletico i Betis u La Ligi, dvije u klupskom SP-u, Barcelona u Kupu kralja i Liverpool u Ligi prvaka. Marca piše: "Nevjerojatno iscrpljujući raspored, ali i puno prilika za isprobati novi Real."

Pročitajte više