Marca: Saudijci žele još jednu zvijezdu. Napadaču nude 50 mil. eura za sezonu

Foto: EPA

SAUDIJSKI Al Taawon želi dovesti Alvara Moratu (30), objavila je Marca. Petoplasirani klub saudijskog prvenstva nudi španjolskom napadaču 50 milijuna eura za jednu sezonu, dodaju. Kada bi prihvatio ponudu, Morata bi bio još jedna zvijezda u klubovima Saudijske Arabije nakon Cristiana Ronalda i Karima Benzeme, a vjerojatno i N'Gola Kantea i Sergija Ramosa, koji su blizu transfera u tamošnje sastave.

Moratin ugovor s Atleticom, za koji je ove sezone postigao 15 pogodaka u 45 nastupa, vrijedi do ljeta 2024. godine. Još nije službeno, ali Marca tvrdi da je već potpisao produljenje do 2026. godine. Ako to ipak nije točno, iduće godine mogao bi otići besplatno, odnosno Atletico bi ostao bez odštete. Prema Capologyju, neslužbenom izvoru plaća nogometaša, Morata trenutno u Atleticu zarađuje gotovo deset milijuna eura godišnje.

Prema tome bi u Saudijskoj Arabiji dobio čak pet puta više, ali Marca tvrdi kako Morata želi igrati u Europi te se on i obitelj ne žele seliti u drugu zemlju. K tome, Al Taawon nije klub iz najvećih saudijskih gradova Riyadha i Jeddaha, već iz Buraydaha, zbog čega nije idealno mjesto za život.

Pročitajte više