Marca: Sampaoli će dobiti otkaz. Poznato je tko je novi trener Seville

Foto: EPA-EFE

ŠPANJOLSKA Marca piše kako će Sevilla nakon samo pet mjeseci ponovno smijeniti trenera. Čini se da je poraz od Getafea u 26. kolu La Lige presudio Jorgeu Sampaoliju koji nije uspio izvući ekipu iz rezultatske krize u kojoj ju je zatekao kada je lani naslijedio Julena Lopeteguija. 

Sampaoliju je ovo drugi mandat na klupi Seville, a u svom prvom na klupi kluba iz Andaluzije bio je veoma uspješan. Naslijedio je Unaija Emeryja, koji je netom prije bio osvojio treću uzastopnu Europa ligu i u La Ligi bio četvrti, što Emeryju nikada nije uspjelo.

Sevilla posljednjih mjeseci nezaustavljivo ide prema dolje i trenutno je na samo dva boda udaljenosti od zone ispadanja. Do kraja prvenstva čeka ju još 12 kola, a u nokaut-fazi Europa lige okršaji s Manchester Unitedom. Ako je vjerovati navodima Marce, u njima bi ekipu trebao voditi José Luis Mendilibar.

Radi se o iskusnom 62-godišnjem baskijskom treneru koji je posljednji angažman imao na klupi Alavesa. Prije toga dugo je trenirao Eibar koji je pet godina u nizu držao u sredini tablice najvišeg ranga španjolskog nogometa.

 

Pročitajte više