LIGE PETICE

Marca: Trener Barcelone ponizio je čovjeka od 120 milijuna eura

Foto: Gulliver / Getty Images

BARCELONA je dvije godine svim silama nastojala dovesti najboljeg igrača SP-a na kojem je Francuskoj donio naslov 2018. i godinama ključnog igrača Atletica. To joj je konačno uspjelo prošlog ljeta, kada je Antoinea Griezmanna s popustom platila 120 milijuna eura. 

Griezmannova dosadašnja priča u Barceloni

Niti godinu dana kasnije Barcelona u ključnoj utakmici s Atleticom (2:2) pet kola prije kraja prvenstva gubi naslov i očajnički treba pobjednički gol. Međutim, strijelac 199 golova u karijeri je rezerva prije koje ulazi klinac kojem Griezmanna gotovo da može biti otac, dok jedan od najskupljih igrača u povijesti Barcelone dobiva garbage time u vidu par minuta sudačke nadoknade.

Takav potez Barceloninog trenera Quiquea Setiena, koji je Griezmanna (29) prvo ostavio na klupi, s koje ga je zatim uveo u igru nakon što je u 84. minuti priliku dobio 17-godišnji Ansu Fati, najčitaniji španjolski list nazvao je ponižavanjem jednog od najboljih igrača La Lige posljednjih desetak godina.

Marca piše da je ovakav tretman Griezmanna "za plakati", ali to je potvrda onoga što je već neko vrijeme jasno, da je Grizou potonuo u Barceloni. Od zadnje četiri prvenstvene utakmice, koje su Barceloni sve "finala prvenstva" dok je vodila mrtvu trku s Realom za naslov, Griezmann je bio rezerva na tri. Kod Celte u prošlom kolu, gdje je Barcelona također kiksala s 2:2 i tako Realu otvorila put prema naslovu, dobio je samo devet minuta. 

Pročitajte više