Marca: Treneru Seville prijeti otkaz, Rakitić je javno istupio protiv njega

Foto: EPA

REMI s Rayo Vallecanom u devetom kolu španjolske La Lige bio je još jedno u nizu razočaranja za Sevillu. Klub iz Andaluzije nikako ne može uhvatiti formu na startu sezone. Skupio je samo osam bodova, što je dovoljno tek za 13. mjesto na ljestvici. Nakupila se frustracija u svlačionici i vjerojatno je da će prvi otkaz dobiti trener Jose Luis Mendilibar.

U jučerašnjoj je utakmici nakon 26 minuta Rayo Vallecano u gostima vodio 0:2. Trener Mendilibar napravio je prije kraja prvog dijela neuobičajenu promjenu, uveo je u 37. minuti Rakitića umjesto Fernanda, koji je dotad bio kapetan. Rakitić je preuzeo trakicu, a Fernando nezadovoljno otišao na klupu, nije ni dao ruku treneru nakon izlaska.

"Volio bih da sam više igrao", rekao je Rakitić za Movistar nakon utakmice. Novinari su ga pitali i što misli o bijesnoj reakciji Fernanda nakon što ga je zamijenio. "Popravit ćemo to. Nas je 25 u momčadi i borimo se za isti cilj. Ne volim vidjeti da je netko od mojih suigrača ljut i popravit ćemo to u svlačionici", rekao je Rakitić.

Kapetani se pobunili

Kako piše Marca, situacija u svlačionici Seville je katastrofalna, a Mendilibar više nema saveznika. Izgubio je povjerenje svojih igrača, a lideri momčadi okrenuli su mu leđa. Ivan Rakitić nakon utakmice je javno istupio i rekao da je nezadovoljan jer nije igrao od prve minute. Marca piše i da je Fernando, nominalno dokapetan Seville, ružno uvrijedio trenera.

Za Sevillu bi najlakše bilo okriviti trenera za sve i dati mu otkaz. Teži, ali dugoročno bolji potez bio bi pokušati pronaći igrače koji će odgovarati Mendilibarovom stilu nogometa, navodi Marca. Sevilla igra Ligu prvaka, u kojoj ima dva remija u dvije utakmice, što je solidan učinak, s obzirom na loše start u prvenstvu. 

 

Pročitajte više