1. PRETKOLO EUROPA LIGE

MARIBOR - COLERAINE 1:1 (4:5) Debakl Sergeja Jakirovića u Europa ligi

Foto: @ColeraineFC

MARIBOR je u 1. pretkolu senzacionalno ispao od sjevernoirskog Colerainea. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a Coleraine je slavio 5:4 na penale.

Momčad Sergeja Jakirovića bila je ogromni favorit protiv poluamatera iz Sjeverne Irske, ali je doživjela jedan od najtežih poraza u novijoj povijesti Maribora. 

Slovenski doprvak mučio se u prvom poluvremenu protiv borbenih gostiju, ali nije uspijevao slomiti njihov bunker. Nije Maribor imao previše izraženih šansi da bi Coleraine u 62. minuti iskoristio prvu koju je stvorio kad je McLaughlin preciznim udarcem doveo goste u vodstvo.

No, ono je trajalo samo četiri minute. Vancaš, koji je u igru ušao nešto ranije, ekspresno je izjednačio i očekivala se da će Slovenci ipak do kraja preokrenuti rezultat. To im nije uspjelo jer je blok Colerainea izdržao i krenulo se u produžetak.

Maribor u produžetku promašio penal

Prvi tragičar Mariborčana bio je Amir Dervišević koji je u 105. minuti promašio kazneni udarac. Mariborov veznjak pucao je snažno, ali je pogodio spojnicu i gosti su se spasili. Do kraja susreta nije bilo većih prilika i penali su morali odlučiti pobjednika.

Obje momčadi pogodile su prva četiri penala da bi drugi tragičar za domaćine bio Vancaš koji je pogodio stativu i Doherty je preciznim penalom odveo Coleraine u 2. pretkolo.

Pročitajte više