Maribor je prodao Vipotnika. Doznajemo detalje najvećeg transfera u povijesti kluba

Foto: NK Maribor

ŽAN VIPOTNIK karijeru nastavlja u Bordeauxu i tako je završila višemjesečna trakavica oko transfera 21-godišnjeg Mariborovog napadača. Novopečenog slovenskog reprezentativca želio je Dinamo te je s Mariborom bio u kontaktu još od ožujka, ali se nisu uspjeli dogovoriti.

Kako doznajemo, francuski drugoligaš je Vipotnika platio 3.2 milijuna eura, a transfer s bonusima može narasti do pet milijuna eura. Najveći bonus Vipotnik može ostvariti povratkom u Ligue 1, za što bi Maribor dobio dodatnih 700.000 eura, dok se ostali bonusi mogu ostvariti igračevim rezultatima.

Osim toga, Mariboru pripada 20 posto od sljedećeg transfera, a Vipotnik je potpisao ugovor na pet godina uz plaću od 540.000 eura po sezoni neto. Vipotnik je tako postao treći najskuplji igrač koji je otišao iz slovenske lige.

U veljači 2016. godine Olimpija je u Lokomotiv iz Moskve prodala Nigerijca Ezekiela Hentyja za pet milijuna eura, a 2010. Jana Oblaka u Benficu za četiri milijuna eura. Vipotnik je ujedno najveći izlazni transfer Maribora, a dosad je rekord držao Hajdukov igrač Jan Mlakar koji je 2021. otišao u Brighton za tri milijuna eura.

Pročitajte više