Marić: Real i Lyon su pokazali Dinamu što je surova realnost

PROSLAVLJENI hrvatski nogometaš Silvio Marić najavio je dvoboj trećeg kola Lige prvaka između Dinama i Ajaxa koji je na rasporedu u utorak od 20.45 sati na Maksimiru. Marić smatra da Modre očekuje jako teška utakmica, ali da pobjeda nije nemoguća misija.

"Bit će sigurno jako teško, Ajax je kvalitetna ekipa, a Modri imaju takoreći imperativ pobjede. Dinamo je izgubio u Zadru, ali to ne bi trebalo puno utjecati na igrače. To je nešto normalno pa mora i Dinamo izgubiti jednu utakmicu u prvenstvu. Što se tiče forme, Ajax je u još goroj situaciji, koliko čujem već pet - šest utakmica nisu pobijedili, tako da je sve otvoreno", rekao je Marić.

"Vidjet ćemo jedino kakva je situacija s povredama. Badelj puno znači Dinamu i ako on neće igrati, bit će to veliki hendikep za Modre. Dinamovci trebaju napasti od prve minute, mogu pobijediti, ali trebaju odigrati vrlo dobru i čvrstu utakmicu", dodao je.

Dinamo je Ligu prvaka otvorio s dva poraza, međutim to ne bi trebao biti teret na leđima igrača Krunoslava Jurčića.

"Ne bi dva uvodna poraza nazvao teretom, to je tek možda malo neugodno s igračke strane. Normalno je da puk uvijek očekuje dobru utakmicu i pobjedu, a onda dođu dvoboji protiv Reala i Lyona i svi vide o kakvoj se razlici u kvaliteti radi. Uvijek svi misle možda se može, a onda dođe surova realnost. Nadam se da protiv Ajaxa neće biti tako i da se Modri mogu pokazati boljim suparnikom", istaknuo je nekadašnji Dinamovac.

"Ajax se kući otvara, igra atraktivan nogomet, a u gostima je to strpljiva i pametna momčad"


Marić je i sam bio sudionikom dvoboja protiv Ajaxa, a ističe kako će Dinamovcima biti sigurno lakše u Amsterdamu no u Zagrebu.

"Ajax se kući otvara i redovito igra lijep i atraktivan nogomet. Dinamo je u dva navrata izvukao pobjede na Amsterdam Areni i to dovoljno govori. Protiv momčadi kao što je nizozemska kući je uvijek teže igrati. Svi će očekivati pobjedu, a radi se o zaista dobroj momčadi", istaknuo je u razgovoru za Index Marić.

1998. godine Marić je odigrao dvije utakmice protiv Ajaxa u skupinama Lige prvaka. U Zagrebu je bilo 0:0, a u Amsterdamu je Dinamo slavio čudesnim golom Josipa Šimića...

"Naravno da se sjećam tih utakmica. U Zagrebu smo dobro otvorili susret, bili bolji, ali na kraju izvukli zadovoljavajući remi. U uzvratu su oni bili puno bolji, ali slavili smo golom Šimića. Neočekivano smo pobijedili i upisali se u povijest. Očigledno je kako Ajax Dinamu leži i nedvojbeno postoji šansa sutra navečer", rekao je Marić.

"Onaj Dinamo je bio tehnički puno bolji, imao je osam, devet reprezentativaca, a što se tiče timske igre ovaj Dinamo jako dobro stoji. I onaj Ajax je bio bolja momčad od ove, no i dalje su protivnici po mjeri. Bit će uzbudljivo, sve je otvoreno", za kraj će.

Pročitajte više